Persoanele care desfasoara manifestari pasnice neautorizate nu vor fi sanctionate de autoritatile locale, propune Dorin Chirtoaca , primarul Chisinaului

0
65

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca, a solicitat Comisariatului municipal de politie sa nu impiedice desfasurarea manifestarilor cu caracter pasnic, in cazul in care acestea nu au autorizare de la autoritatile locale. Potrivit primarului, politisti ar trebui doar sa monitorizeze situatia pentru ca manifestarile pasnice fac parte din drepturile si libertatile fundamentale ale omului. Chirtoaca s-a referit la cazul unei organizatii neguvernamentale, fara a mentiona numele acesteia, care, desi a depus cerere pentru autorizatie la Primarie, nu a obtinut-o in timp util, din care cauza s-a ajuns la altercatii cu politia.

O alta cerinta inaintata de primar Politiei municipale a fost intensificarea, pe timp de canicula, a activitatilor de deblocare a principalelor artere ale capitalei de transportul care stationeaza pe partea carosabila.

Potrivit lui Chirtoaca, in aceste zile, politia ar trebui sa plaseze inspectori, ca si in cazul delegatiilor oficiale, la o distanta rezonabila pe strazi pentru a preveni stationarea mijloacelor de transport. El spune insa ca problema nu va putea fi solutionata cu amenzi. Primarul a cerut politistilor „actiuni ferme in acest sens, deoarece traficul pe timp de canicula reprezinta o problema in plus, cu riscuri pentru sanatate”.

Seful Sectiei ordine publica a Comisariatului municipal de politie, Iurie Crijanovschi a declarat, in cadrul sedintei operative de luni, 23 iulie, ca o astfel de solicitare a fost anticipata si ca deja pe arterele capitalei a fost dislocat un numar mare de politisti pentru optimizarea traficului.

Moldova Azi�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ