Persoanele care efectuează studii postuniversitare vor beneficia de poliţă de asigurare gratuită

0
58

Studii postuniversitare

� Lista persoanelor care vor beneficia de asigurări medicale gratuite a fost extinsă. În ea au fost incluşi masteranzii din învăţământul superior universitar cu frecvenţa de zi, doctoranzii la cursurile de zi şi postdoctoranzii aflaţi în concediu de creaţie. Aceştia vor beneficia de poliţă de asigurare achitată de stat, în conformitate cu un proiect de lege, aprobat joi, 12 iulie, de către Parlament.

Potrivit deputatului Eva Gudumac, unul din autorii proiectului, în actele legislative de bază ce reglementează modul de acordare a asistenţei medicale populaţiei nu este prevăzut mecanismul eficient de susţinere din partea statului a persoanelor respective, fapt ce impune necesitatea ajustării actelor legislative la dispoziţiile constituţionale invocate. Totodată, s-a reieşit din considerentul că învăţământul în R. Moldova constituie o prioritate naţională.

Din categoria respectivă fac parte circa 700 de persoane, iar cheltuielile suplimentare vor constitui aproape un milion de lei.

De poliţe de asigurare gratuite mai beneficiază copiii până la atingerea vârstei de 18 ani, studenţii, pensionarii, invalizii, şomerii, mamele cu 5 şi mai mulţi copii.�

http://www.info-prim.md/?x=&y=9256

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ