Personalitate a românității balcanice, evocată la București

0
100

 

 

  1. Mircea Druc: Podul de sânge și mass-media (l)

Noua conducere a republicii face tot posibilul pentru protejarea cetățenilor, inclusiv a deputaților. Rămâne, totuși, o chestiune neclară… Deputații din raioanele din stânga Nistrului și din sudul republicii au un comportament foarte straniu, ca să nu-l numesc altfel. Apără vehement „secera și ciocanul” și altă simbolistică perimată. Unii refuză categoric să participe, împreună cu „aborigenii”, la procesul de transformare democratică. Parcă le-ar fi rușine că am nimerit în același vagon. La orice proiect de reformă au o singură replică: „Net, net, net!” De aici, probabil, și reacția în stradă a unor protestatari mai radicali: „Faceți ce doriți fraților, dar la voi acasă, în Rusia, în Ucraina!” http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/24099-2017-02-23-10-41-10.html

 

  1. Sfârșitul reveriei pentru Putin și tovarășii săi

În fața acestor poziții ale administrației americane, atitudinile de bravadă ale comentatorilor ruși aflați în slujba Kremlinului, față de epocala alegere a lui Donald Trump în funcția de președinte, ni se par lipsite de orice fundament. Propagandiștii ruși simt cum le fuge pământul de sub picioare și se pregătesc, probabil, să execute noile ordine venite din anturajul lui Vladimir Putin. Ceea ce nu va fi prea ușor, având în vedere că venirea lui Trump la Casa Albă a fost prezentată aproape ca o a doua venire a lui Hristos, pentru locuitorii Rusiei. Ca aceștia să-și iubească și mai mult stăpânii din buricul Moscovei, și să aibă încredere în „sfârșitul liberalismului” și în „lumea multipolară”, propovăduite de apostolul noului imperialism rus, așa-zisul filozof și „sociolog” Alexandr Dughin.

http://www.timpul.md/articol/sfaritul-reveriei-pentru-putin-i-tovaraii-sai-104980.html

 

  1. Personalitate a românității balcanice, evocată la București

Dascălul și inspectorul școlar aromân Apostol Mărgărit (1839-1903) va fi omagiat pe 28 februarie în cadrul unui eveniment organizat de Institutul „Frații Golescu” pentru românii de pretutindeni la București.

http://infoprut.ro/46677-personalitate-romanitatii-balcanice-evocata-la-bucuresti.html

 

  1. Vladimir Socor: Republica Moldova, ţara cu două guvernări paralele

Expertul a caracterizat Republica Moldova ca fiind ţara cu două guvernări paralele.

„În Republica Moldova instituţiile statului sunt prăbuşite şi nu le salvează nimic deocamdată. Are două guvernări, Plahotniuc are o guvernare paralelă, care îi permite să controleze fluxurile financiare şi care apoi sunt reinvestite în zona politică, permiţându-i să îşi menţină puterea”, a spus consultantul.

Vorbind despre situaţia din regiune, Socor a declarat că România e perfect adăpostită de o invazie rusească, dar Rusia a alimentat teama românilor de un posibil război sau de o posibilă invazie militară prin invadarea Ucrainei.

http://independent.md/vladimir-socor-republica-moldova-tara-cu-doua-guvernari-paralele/#.WK8sEDhbyM9

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ