Personalități și membri ai societății civile, premiați la Cluj pentru Unire

0
108
  1. Personalități și membri ai societății civile, premiați la Cluj pentru Unire

O serie de personalități și reprezentanți ai societății civile din Cluj care au contribuit la apropierea României de Republica Moldova vor fi premiați în cadrul unei gale desfășurate sub genericul „Basarabia acasă”. Evenimentul organizat de filiala Cluj-Napoca a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 va avea loc vineri, 9 decembrie, ora 14:00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă.

În cadrul galei vor fi premiate toate persoanele care au susținut activ programul „Cunoaște-ți Țara” al Acțiunii 2012, derulat în perioada iunie – octombrie 2016, dar și alte proiecte cultural destinate românilor de peste Prut, inițiate de filiala Cluj-Napoca a Platformei Unioniste.

http://someseanul.ro/personalitati-si-membri-ai-societatii-civile-premiati-la-cluj-pentru-unire/

 

  1. Parteneriat: Hotelierii din Republica Moldova vor să învețe de la români și vor veni la școlarizare în hotelurile din țară

Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul. Hotelierii din țara vecină vor veni anul viitor la specializare în hoteluri românești, după ce, la jumătatea lunii noiembrie, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București, a anunțat într-un comunicat Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

http://www.profit.ro/stiri/economie/parteneriat-hotelierii-din-republica-moldova-vor-sa-invete-de-la-romani-si-vor-veni-la-scolarizare-in-hotelurile-din-tara-16070196

 

  1. Stela Popa îi îndeamnă pe românii basarabeni să iasă la alegeri pe 11 decembrie

Zile numărate au mai rămas până duminică, 11 decembrie, când în România, dar și la mai multe secții de vot din Republica Moldova, vor avea loc alegeri parlamentare pentru legislativul de peste Prut. Autoarea și prezentatoarea TV Stela Popa va participa la aceste alegeri, îndemnându-i și pe alți români basarabeni să-i urmeze exemplul.

http://ea.md/stela-popa-ii-indeamna-pe-romanii-basarabeni-sa-iasa-la-alegeri-pe-11-decembrie-video/

 

  1. Republica Moldova: Nicolae Timofti a trimis în Parlament legea privind deschiderea unui birou de legătură al NATO

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a înaintat parlamentului spre ratificare proiectul de lege cu privire la deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău, informează marți presa de la Chișinău.

http://www.romaniatv.net/republica-moldova-nicolae-timofti-a-trimis-in-parlament-legea-privind-deschiderea-unui-birou-de-legatura-al-nato_329328.html

 

  1. Dacian Cioloș și cele două proverbe care definesc relația România-R.Moldova

„Dragoste cu sila nu se poate” și „sângele apă nu se face”, astfel a definit premierul român relațiile României cu Republica Moldova. El susține că Bucureștiul continuă să fie interesat de ce se întâmplă dincolo de Prut, dar că nu poate forța Republica Moldova să meargă într-un sens sau altul, lăsând cumva să se înțeleagă că au existat mereu unele opoziții față de deschiderea oferită de România.

http://www.europalibera.org/a/28159817.html

 

  1. Premierul României, despre unirea cu Republica Moldova: Să nu fie folosită populist, în campanie

„Cu sau fără alegerea lui Dodon, atâta vreme cât conducerea este formată din Parlament, Guvern şi preşedinte, atâta vreme cât îşi asumă un drum al democraţiei, un drum european, va avea susţinerea României. Rămâne un partener important pentru România, indiferent cine se află la conducere. Ceea ce face România pentru Republica Moldova, o face pentru cetăţenii ei”, a adăugat Cioloș.

http://independent.md/premierul-romaniei-despre-unirea-cu-republica-moldova-sa-nu-fie-folosita-populist-campanie/#.WEcm5X1p-ZI

 

  1. Băsescu: Românii au dovedit mereu că au știut să aleagă ceea ce este mai bine pentru țară

„Funcția de șef de stat presupune extrem de mult timp pentru cântărirea și evaluarea deciziilor pe care trebuie să le iei în numele cetățenilor pe care îi servești. De foarte multe ori, timpul devine cel mai mare dușman al președinților. Uneori, evenimente imprevizibile te constrâng să faci mai mult ceea ce trebuie și mai puțin ceea ce vrei sau ceea ce ți-ai propus să faci pentru țara ta. În toți acești ani am învățat să ascult. De aceea mă angajez să mă consult periodic cu dumneavoastră în privința proiectelor pe care le voi promova în Parlament împreună cu colegii mei din Partidul Mișcarea Populară. Unul dintre aceste proiecte importante este unirea României cu Republica Moldova”, afirmă Traian Băsescu marți, într-o scrisoare adresată românilor.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/12/06/basescu-romanii-au-dovedit-mereu-ca-au-stiut-sa-aleaga-ceea-ce-este-mai-bine-pentru-tara-12-32-17

 

  1. Şalaru: „NATO este mai actual astăzi ca niciodată pentru Rep. Moldova”

Discuţiile despre NATO sunt mai actuale ca niciodată, ţinând cont de pericolul rusesc constant în care se află Republica Moldova. Opinia îi aparţine ministrului Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru.

http://infoprut.ro/46006-salaru-nato-este-mai-actual-astazi-ca-niciodata-pentru-rep-moldova.html

 

  1. Dodon, supărat că nu e validat

Igor Dodon, președintele ales al Republicii Moldova, și-a exprimat nervozitatea în cadrul unei conferințe de presă, în legătură cu ceea ce numește acesta tergiversarea validării sale în funcția de președinte.

http://infoprut.ro/46008-dodon-suparat-ca-nu-e-validat.html

 

  1. Petrişor Peiu: „Transnistria este ţinută în viaţă cu un singur scop: împiedicarea reintegrării Basarabiei în România”

Una dintre manifestările timidităţii excesive a Bucureştiului în a-şi juca rolul de lider regional se manifestă exact în zona de unde se aşteaptă cea mai binevenită expertiză pentru partenerii euroatlantici ai noştri, anume estul Europei.

http://infoprut.ro/46007-petrisor-peiu-transnistria-este-tinuta-viata-cu-un-singur-scop-impiedicarea-reintegrarii-basarabiei-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ