Peste 1000 de pliante despre Basarabia au fost impartite in Suceava pe 22 iunie 2012.

0
95

11 tineri din Suceava , membri ai Actiunii 2012, au impartit in Suceava peste 1000 de pliante informative despre necesitatea unirii cu Basarabia si romanitatea Basarabiei.

Data nu a fost aleasa aleator, ea avand legatura cu intrarea Romaniei in razboiul sfant de eliberarea a teritoriilor nationale ocupate de Rusia cu un an inainte.

Ne-am întâlnit cu toţii încă de dimineaţă, unsprezece tineri uniţi de acelaşi nobil ideal, promotori ai unui adevăr istoric pe care mulţi îl contestă nejustificat: românitatea Basarabiei. Ne-am întâlnit astăzi,noi,cei care am înţeles că pentru ca ceva să se schimbe, este necesara Actiunea; purtând tricouri albe, am împărţit  în Suceava aproximativ o mie de pliante, explicându-le oamenilor (care s-au dovedit de altfel foarte receptivi!!!) cât de importantă este unirea Basarabiei cu Patria-Mamă. Am incercat sa acoperim cele mai importante zone ale oraşului( cartiere precum George Enescu, Burdujeni), desfăşurându-ne totodată activitatea şi în parcurile mari,respectiv in zonele mai aglomerate.

Remarcabilă a fost şi reacţia oamenilor. Cei mai mulţi şi-au făcut timp să citească informaţiile de pe pliant (care conţine o succintă prezentare istorică referitoare la data de 22 iunie 1941- ofensiva româno-germană de eliberare a N  Bucovinei şi Basarabiei de sub ocupaţie sovietică- , cât şi zece motive pentru care cele două provincii româneşti ar trebui sa se unească).

    Sucevenii par deschişi unei schimbări de perspectivă, aceasta ar fi concluzia noastră. Prin toate acţiunile noastre, precum si cea de astăzi, conştiinţa istorică si morală a comunităţii în care trăim renaşte, căci oamenii încep să înţeleagă că, orice ar fi, BASARABIA E PĂMÂNT ROMÂNESC , iar întoarcerea ei ACASĂ e una iminentă si absolut necesară. Trăiască Actiunea!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ