Petrom va investi în Republica Moldova şase mln euro, până în 2008

0
32

petromGrupul petrolier Petrom din România intenţionează să investească în dezvoltarea subdiviziunii sale din Republica Moldova 5-6 mln de euro, până la finele lui 2008, a declarat la Chişinău Mariana Gheorghe, director general executiv la Petrom. Potrivit acesteia, investiţiile vor fi canalizate în construcţia unui depozit petrolier la Chişinău, deschiderea a cinci staţii PECO noi, precum şi închirierea altor circa 20 de benzinării. „Dorim să ne extindem mai puternic pe segmentul retail, precum şi în sectorul comercial”, a subliniat Mariana Gheorghe.

Directorul Petrom, care a participat vineri la forumul de afaceri moldo-român, a afirmat că întreprinderea şi-a deschis prima staţie PECO în Republica Moldova în 2001, iar de atunci şi-a extins reţeaua până la 81 de staţii în prezent. „Nu suntem cel mai mare operator aici, dar vom încerca să creştem”, a mai spus Mariana Gheorghe.

Compania Petrom-Moldova este controlată în proporţie de 65% de grupul Petrom din România, iar alte 35% din acţiunile companiei sunt deţinute de firma Victoria Invest Limited. În 2006, Petrom-Moldova a avut o cifră de afaceri de 83 mln euro, iar profitul companiei s-a ridicat la 6 mln euro.

Sursa:unimedia.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ