Pînă la 10 mai Moldova şi Transnistria urmează să desfiinţeze cîte un post al structurilor de ordine şi drept în Zona de securitate

0
71

Comisia Unificată de Control (CUC) le-a recomandat Moldovei să desfiinţeze un post de poliţie, iar Transnistriei, respectiv, un post de miliţie, situate în sectorul central al Zonei de securitate în apropiere de satul Pohrebea.

Această decizie a fost adoptată de CUC în cadrul şedinţei de joi în baza propunerii grupului de lucru, creat pentru studierea problemei posturilor ambelor ţări în conflict (Moldovei şi Transnistriei), i s-a comunicat vineri RIA Novosti la serviciul de presă al Comisiei.

Reprezentanţii ministerelor de interne ale Moldovei şi Transnistriei au convenit în cadrul şedinţei CUC asupra faptului că în perioada de pînă la 10 mai aceste două posturi vor fi sincronizat desfiinţate.

În opinia şefului delegaţiei Rusiei în CUC, copreşedintelui Comisiei Unificate de Control Viktor Şanin, decizia adoptată confirmă faptul consolidării stabilităţii în Zona de securitate.

„Acesta este un element de încredere între părţi (Moldova şi Transnistria). Este un pas foarte bun şi pozitiv”, – a spus el.

„Ambele părţi (Moldova şi Transnistria) pe parcursul unui timp îndelungat sunt îngrijorate de situaţia cu posturile din Zona de securitate, iată de ce au mers în întîmpinare în chestiunea cu privire la desfiinţarea deocamdată a două posturi”, – a adăugat Şanin.

Potrivit informaţiei grupului de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai delegaţiei Moldovei, Transnistriei, Rusiei, Ucrainei şi OSCE, în afară de posturile forţelor comune de pacificare, în Zona de securitate sunt plasate pînă la 80 de diferite posturi ale Moldovei şi Transnistriei, inclusiv de grăniceri, vamale, migraţionale, fiscale, poliţiste şi de miliţieni, au precizat la serviciul de presă.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=621544

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ