PL, AMN, PPCD şi PD au format o majoritate în Consiliul Municipal Chişinău pentru anii 2007-2011.

0
29

Fracţiunile Partidului Liberal, Partidului Alianţa „Moldova Noastră”, Partidului Popular Creştin Democrat şi Partidului Democrat vor forma o majoritate în Consiliul municipal Chişinău pentru anii 2007 – 2011. Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedinţii celor patru partide, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean, Iurie Roşca şi Dumitru Diacov, transmite Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău

Potrivit unui Acord de constituire de către PL, AMN, PPCD şi PD a unei majorităţi în cadrul Consiliului municipal Chişinău, semnat în faţa reprezentanţilor mass-media, decizia a fost luată având în vedere votul exprimat de către alegători în alegerile din 3 iunie curent, partidele politice semnatare asumându-şi angajamentul de realizare a schimbării mult aşteptate de electorat.

În Acord se mai menţionează că Consiliul municipal Chişinău îşi va desfăşura activitatea respectând şi aplicând principiile transparenţei şi autonomiei locale, asigurând, totodată, respectarea intereselor legale ale cetăţenilor şi acţionând în vederea soluţionării problemelor lor. De asemenea, municipiul Chişinău urmează să devină locomotiva integrării europene a Republicii Moldova.

În context, preşedinţii partidelor politive care vor constitui majoritatea în cadrul Consiliului municipal au afirmat că formaţiunile pe care le reprezintă îl vor susţine pe primarul general Dorin Chirtoacă în calitatea sa de edil-şef al Chişinăului.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a declarat, citat de Info-Prim Neo, că decizia de a forma o coaliţie majoritară este exprimarea voinţei partidelor semnatare de a asigura o activitate prodigioasă a CMC şi a Primăriei. „Nu a existat o luptă între noi, precum s-a insinuat. Am purtat discuţii amiabile în favoarea unei guvernări eficiente a capitalei. Nu ne unesc funcţiile, ci responsabilitatea în faţa cetăţenilor care ne-au acordat vot de încredere”, a menţionat Ghimpu. Liderul PL a precizat totuşi că la repartizarea funcţiilor, care vor fi anunţate în cel mai scurt timp, s-a ţinut cont de numărul de mandate în CMC.

Potrivit Info-Prim Neo, Preşedintele AMN, Serafim Urecheanu, a confirmat că noua coaliţie a fost formată necondiţionat. „N-am dorit să anticipăm unele lucruri, de aceea ne-a luat ceva timp până am anunţat despre formarea majorităţii. Sunt sigur că Dorin Chirtoacă va fi un primar bun. Având susţinerea unor oameni cu experienţă în CMC, deciziile luate vor fi în favoarea locuitorilor capitalei”, a menţionat Urecheanu.

„Nu dorim o luptă între Primărie şi Guvern, căci are de suferit populaţia. Sperăm prin intervenţiile în Parlament să reuşim să promovăm o tratare egală a tuturor consiliilor locale, indiferent de coloratura majorităţii”, a declarat preşedintele PD Dumitru Diacov.

„Trebuie să determinăm Guvernul să nu privească cu ostilitate acele majorităţi care nu sunt comuniste, ceea ce e o sfidare a votului alegătorilor”, a adăugat liderul PPCD Iurie Roşca.

Sursa: chisinau.md, Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ