PL cere organizarea unui alt recensământ în Rep. Moldova

0
124
  1. Republica Moldova va procura energie electrică din Ucraina

Potrivit Ministerului Economiei, la 31 martie curent, în urma evaluării ofertelor primite de la SA ”Energocom” și Centrala de la Cuciurgan, dar și a negocieirilor cu aceste companii, operatorii reglementați de pe piața energetică din Republica Moldova – ÎCS Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, ÎCS Red Union Fenosa SA, Furnizare Energie Electrică Nord, ÎS Moldelectrica, SA Red Nord și SA Red Nord Vest, au semnat contracte cu SA ”Energocom” privind procurarea de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018.

http://stiri24.md/republica-moldova-va-procura-energie-electrica-din-ucraina/

 

  1. Datele recensămîntului din 2014 din Republica Moldova confirmă tendința de românizare

Datele ultimului recensămînt, recent publicate, confirmă tendința de românizare a Basarabiei (partea controlată de guvernul de la Chișinău) pe care o anticipam în 2006. Astfel, numărul celor care s-au declarat „moldoveni” sau „români” în 2014 a ajuns la 82,1%, față de 78% în 2004. Pentru a avea imaginea completă, să notăm că la ultimul recensămînt sovietic – din 1989 – moldovenii erau 64,5% din populația RSS Moldovenești, iar dacă excludem zona separatistă nistreană (pentru a avea date comparabile), proporția moldovenilor era de 69,9%. Așadar, în regiunea analizată, proporția minorităților etnice a scăzut în 25 de ani de la 30,1% la 17,9%. Lucian Boia ar putea scrie o carte pe subiectul ăsta!

Concluzia pe care o trag în urma datelor recensămîntului este aceeași pe care o trăgeam în 2006: „în Basarabia (partea controlată de guvernul Republicii Moldova), timpul a început să curgă, încet dar sigur, în favoarea românilor”. Nici Vladimir Voronin, nici Igor Dodon nu vor schimba asta.

http://www.contributors.ro/societatelife/datele-recensamintului-din-2014-din-republica-moldova-confirma-tendin%C8%9Ba-de-romanizare/

 

  1. PL cere organizarea unui alt recensământ în Rep. Moldova

Liberalii de la Chişinău consideră că recensământul din 2014 este nul şi cere organizarea unui nou recensământ.

http://infoprut.ro/46883-pl-cere-organizarea-unui-alt-recensamant-rep-moldova.html

 

  1. Anunțul făcut de Dan Negru pe contul de Facebook. „Căutați-l pe Eugen Doga în România. Are 80 de ani!”

De asemenea, a fost membru al Comitetului de conducere al Uniunii Compozitorilor din URSS și Uniunii compozitorilor din Moldova, vicepreședinte al UCM. La sfârșitul anului 2015 strada pietonală Alexandru Diordiță din Chișinău a fost redenumită în „strada Eugen Doga”.Eugen Doga și-a exprimat susținerea pentru mișcarea de unificare a Republicii Moldova cu România. În prezent locuiește și activează la Moscova.

http://www.libertatea.ro/monden/vedete-de-la-noi/anuntul-facut-de-dan-negru-pe-contul-de-facebook-cautati-l-pe-eugen-doga-1794078

 

  1. Un deputat de la București condamnă falsificarea rezultatelor recensământului din Republica Moldova

Deputatul român, originar din Republica Moldova, condamnă „comportamentul ruşinos al autorităților Republicii Moldova”, în contextul Recensământului din 2014 făcut public, vineri, de către Biroul Național de Statistică.

De asemenea, Codreanu consideră ca fiind regretabil că exerciţiul respectiv s-a desfăşurat cu sprijin financiar din exterior, şi anume de la Fondul ONU pentru Populaţie, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Guvernul Cehiei şi Guvernul României.

http://independent.md/un-deputat-de-la-bucuresti-condamna-falsificarea-rezultatelor-recensamantului-din-republica-moldova/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ