Plahotniuc îi transmite lui Trump un mesaj: Moldova nu vrea să fie trasă înapoi pe orbita Moscovei

0
86
  1. Plahotniuc îi transmite lui Trump un mesaj: Moldova nu vrea să fie trasă înapoi pe orbita Moscovei

Moldova și-ar dori rolul unei punți de legătură între Est și Vest, și nu al unui câmp de luptă. Cu acest mesaj vine președintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, către președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, transmite Agora cu referire la FOX News.

http://agora.md/stiri/26733/plahotniuc-ii-transmite-lui-trump-un-mesaj-moldova-nu-vrea-sa-fie-trasa-inapoi-pe-orbita-moscovei-

 

  1. În Republica Moldova sunt închise câteva puncte de trecere de la frontiera cu România și Ucraina

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, activitaea mai multor puncte vamale ale Republicii Moldova de la frontiera cu România și Ucraina a fost sistată pe o perioadă nedeterminată, informează Radio Chișinău. foto

Astfel, prin punctele de trecere Tudora, Palanca, Săiți, Giurgiulești-Reni, Giurgiulești-fero, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Cișmichioi, nu este autorizată trecerea frontierei de stat.

La fel, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader, Soroca și Cosăuți, și-au sistat activitatea.

În aceste condiții, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova îndeamnă patricipanții la traficul transfrontalier să se conformeze schimbărilor.

http://www.revistamiscarea.ro/in-republica-moldova-sunt-inchise-cateva-puncte-de-trecere-de-la-frontiera-cu-romania-si-ucraina/

 

  1. Crăciunul în familie: Moldovenii s-au adunat în jurul meselor îmbelşugate

Membrii familiei Pavalachi au pregătit pentru sărbătoare bucate şi băuturi tradiţionale. Înainte de a gusta din deliciile culinare, ei au binecuvântat masa.

Musafirii şi-au amintit despre tradiţiile de Crăciun din timpurile când erau copii. Ei spun că unele obiceiuri s-au păstrat şi în zilele noastre.

Gerul aprig nu i-a împiedicat pe unii colindători să viziteze casele oamenilor.

http://jurnal.md/ro/social/2017/1/7/craciunul-in-familie-moldovenii-s-au-adunat-in-jurul-meselor-imbelsugate/

 

  1. “Basarabia – destin şi provocare”, Vol.I, autor Galina Martea

Sub o notă destul de dramatică şi tristă sunt imaginile ce descriu situaţia reală privind  condiţiile de viaţă şi de trai ale poporului în perioada celor 25 ani de independenţă a ţării şi, nemijlocit, despre realitatea românilor din Basarabia care continuă să existe în condiţii destul de umilitoare pentru faptul că se consideră români în propria ţară şi că sunt adepţi ai unirii. Pe lângă problemele economice şi sociale, care se agravează tot mai mult, se profilează o realitate destul de clară cu privire la incompetenţa clasei de guvernare şi politice în a conduce ţara pe criterii democratice şi civilizate.

http://basarabialiterara.com.md/?p=23161

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ