Platforma Unionista Actiunea 2012 anunta deschiderea primei televiziuni suta la suta romanesti in Republica Moldova

0
116

 

  1. Platforma Unionista Actiunea 2012 anunta deschiderea primei televiziuni suta la suta romanesti in Republica Moldova

Prima televiziune suta la suta romaneasca in Republica Moldova va fi lansata la sfarsitul acestei luni, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, reprezentantul Platformei Unioniste Actiunea 2012, Alexandru Rotaru, care a mentionat ca aceasta nu va avea influente politice, si nici influente de propaganda, transmite News.ro.

Un alt proiect important este „Cunoaste-ti tara” prin intermediul caruia basarabenii fac vizite in Romania.

„Primul pas catre aducerea Basarabiei acasa este informarea. Informam romanii basarabeni corect asa cum este Romania cu adevarat, cu oameni frumosi, cu oameni primitori, cu romani ospitalieri si cu locuri fenomenale. Proiectul se afla la mijlocul desfasurarii sale, avand oaspeti peste 30.000 de romani basarabeni din toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv demnitari ai Republicii Moldova si ne bucuram de un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor la proiect, oameni care au vazut ca Romania este de fapt, patria mama, oamenii care au vazut ca romanii le sunt frati si oameni care au vazut brate deschise aici”, a mai spus Alexandru Rotaru.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21225825-platforma-unionista-actiunea-2012-anunta-deschiderea-primei-televiziuni-suta-suta-romanesti-republica-moldova.htm?nomobile=

 

  1. PMP Constanta sustine proiectele care vizeaza unirea Romaniei cu Rep. Moldova

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, alături de membrul coordonator al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Alexandru Rotaru şi coordonatorul acțiunilor unioniste la Constanța, Codruţ Burdujan au susţinut, duminică, o conferinţă de presă în cadrul căreia au punctat cele două proiecte aflate în derulare, care au ca scop îndeplinirea proiectului de ţară, Unirea României cu Republica Moldova: „Cunoaște-ți Ţara” și „Unirea TV”.

„Fiecare dintre dumneavoastră poate susține prima televiziune 100% românească din Basarabia, care va ajunge în fiecare casă și îi va informa pe românii basarabeni despre realitățile de pe ambele maluri ale Prutului” – Alexandru Rotaru.

http://observator.ro/stiri-politic-administratie-pmp-constanta-sustine-proiectele-care-vizeaza-unirea-romaniei-cu-rep-moldova-393917.html

 

  1. Claudiu Palaz susține proiectul de țară, privind unirea României cu Republica Moldova

„Îl asigur pe Alex Rotaru de tot sprijinul meu în ceea ce privesc acțiunele care vor avea loc în județul nostru. Sunt dispus să promovez ideile unioniste în Constanța și să fiu alături de Acțiunea 2012”, a afirmat Claudiu Palaz.

http://www.replicaonline.ro/claudiu-palaz-sustine-proiectul-de-tara-privind-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-286922/

 

  1. Se va uni România cu Republica Moldova? Ce cred tinerii

Subiectul unirii României cu Republica Moldova a stârnit interesul multor tineri din cele două țări, care în ultima vreme au derulat o mulțime de acțiuni pro-unioniste. Pornind de la marșurile la care au participat zeci de mii de oameni, până la proiectele pentru promovarea unionismului, tinerii care și-au dorit cu adevărat unirea dintre Republica Moldova și România s-au implicat până la ultimul fir de păr pentru acest lucru. Recent, unioniștii din Platforma Acțiunea 2000 au făcut o vizită la Constanța, pentru a promova două dintre cele mai importante proiecte ale lor: „Cunoaște-ți țara” și „Unirea TV”.

http://www.telegrafonline.ro/se-va-uni-romania-cu-republica-moldova-ce-cred-tinerii

 

  1. Români din Ţară, din Rep. Moldova, din comunităţile istorice şi Diaspora se reunesc la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

Cea de-a XlV-a ediție a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, judeţul Harghita, va reuni români din Ţară, din Republica Moldova, din comunităţile istorice şi Diaspora în perioada 15-20 august.

http://infoprut.ro/44949-romani-din-tara-din-rep-moldova-din-comunitatile-istorice-si-diaspora-se-reunesc-la-universitatea-de-vara-de-la-izvoru-muresului.html

 

  1. Timp de o săptămână, Vălenii de Munte e capitala culturală a tuturor românilor

Universitatea creata de Nicolae Iorga la Valenii de Munte a avut dublu caracter: national si cultural. În cursul anilor, tribuna Universităţii a fost onorată de o serie de personalităţi marcante din ţară, dar şi din străinătate, cursurile având rezonanţă şi europeană.

Ca şi în anii precedenţi, Cursurile de Vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte vor fi onorate de participarea unor cunoscuţi oameni de cultură din ţară şi din afara graniţelor ţării, academicieni, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Uniunii Scriitorilor din Moldova, reputaţi istorici şi scriitori din Germania, Republica Moldova etc. Anul trecut, spre exemplu, prezența moldovencei Maia Sandu la microfon (foto) a fost una dintre surprizele Cursurilor.

http://www.timpul.md/articol/timp-de-o-saptamana-valenii-de-munte-e-capitala-culturala-a-tuturor-romanilor-96431.html

 

  1. Flori de cireş II // Toți ai noștri s-au stins cu gândul întoarcerii „acasă”

În una din ediţiile trecute, vă povesteam despre soarta familiei Cireş, care provine din satul meu de baştină, Ustia, r. Dubăsari, relatată de Lucia Cireș, din Iași. Refugiaţi în 1944 în România, după ce au scăpat de deportarea din 1941, membrii familiei Cireş au supravieţuit terorii regimului comunist, care urmărea exterminarea poporului nostru prin diferite metode. Familia Gatcina, însă, din care provenea mama Luciei Cireș, după deportarea în Siberia, a rămas destrămată.

http://www.jc.md/flori-de-cires-ii-toti-ai-nostri-s-au-stins-cu-gandul-intoarcerii-acasa/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ