PMP și Partidul Unității Naționale din Republica Moldova au semnat un protocol de colaborare: Avem ca obiectiv unirea cu România

0
154

 

  1. PMP și Partidul Unității Naționale din Republica Moldova au semnat un protocol de colaborare: Avem ca obiectiv unirea cu România

Partidul Mișcarea Populară a semnat un protocol de colaborare cu Partidul Unității Naționale din Republica Moldova, cele două partide având ca obiectiv politic unirea Republicii Moldova cu România, a anunțat Traian Băsescu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

http://romanialibera.ro/politica/partide/pmp-si-partidul-unitatii-nationale-din-republica-moldova-au-semnat-un-protocol-de-colaborare–avem-ca-obiectiv-unirea-cu-romania-456295

 

  1. Congresul I al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova. „Sărăcia nu face Unirea!”

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a lansat săptămâna trecută Partidul Unității Naționale (PUN), care își propune să devină principala forță de dreapta și să coaguleze în jurul său toate mișcările unioniste. Duminică, are loc primul Congres al PUN, eveniment la care au participat și politicieni din România, precum senatorul Traian Băsescu, deputații Constantin Codreanu și Robert Turcescu (ambii PMP, ultimul fiind deputat de Constanța).

Pe masa prezidiului Congresului Extraordinar al partidului sunt amplasate câte trei stegulețe: al României, al Uniunii Europene și cel al NATO, dar nu și cel al Republicii Moldova. PUN își propune să acceadă în viitorul Parlament de la Chișinău, din 2018, și să pledeze de la tribuna Legislativului pentru Unirea cu România.

http://tomisnews.ro/congresul-i-al-partidului-unitatii-nationale-din-republica-moldova-saracia-nu-face-unirea/

 

  1. Premierul Pavel Filip va participa la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde într-o vizită oficială la Strasbourg în perioada 25 – 27 iunie.

În cadrul vizitei, șeful Executivului va ține un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și se va întâlni cu mai mulți oficiali europeni.

http://www.publika.md/premierul-pavel-filip-va-participa-la-sedinta-adunarii-parlamentare-a-consiliului-europei_2972654.html

 

  1. Europa s-a cam săturat

Europa s-a săturat, însă, de oligarhia basarabeană. Şi a înţeles că nu există, la nivelul elitei politico-sociale de la Chişinău, nici un fel de bătălie între pro-europeni şi pro-ruşi, unionişti şi statalişti, români şi rusofoni etc. Ci doar un uriaş blat, făcut pe spinarea cetăţenilor, pentru a fura tot.

Dar Plahotniuc a bătut palma cu Dodon, pentru o împărţire feudală a puterii în Republica Moldova, astfel încât partidele lor – profund decredibilizate, în urma prestaţiei guvernamentale, respectiv prezidenţiale – să îşi asigure majoritatea, dacă se poate, pentru totdeauna, eliminând celelalte partide şi opţiuni.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/europa-s-a-cam-saturat-1_594f5a1c5ab6550cb880cce5/index.html

 

  1. Băsescu, președinte de onoare al unui partid din R. Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a fost ales în funcția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova, formațiune politică lansată de ex-ministrul Apărării Anatol Șalaru. La congresul extraordinar al partidului participă, alături de Traian Băsescu, și o delegație de 10 parlamentari români, relatează deschide.md.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/basescu-presedinte-de-onoare-al-unui-partid-din-r-moldova-749409

 

  1. Şalaru: Vom coopera doar cu PAS și Maia Sandu

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, a declarat duminică, 25 iunie, în cadrul congresului extraordinar al formaţiunii, că unicul partid cu care formaţiunea sa este dispus să colaboreze pe viitor este Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu.

http://www.timpul.md/articol/salaru-vom-coopera-doar-cu-pas-i-maia-sandu-111482.html

 

  1. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, despre Centenarul Marii Uniri: „Moldova nu este încă întreagă în interiorul României”

Înalpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a cerut la Iași realizarea unirii dintre Rep. Moldova și România.

http://infoprut.ro/47533-mitropolitul-moldovei-si-bucovinei-moldova-nu-este-inca-intreaga-interiorul-romaniei.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ