Podul de cărți de peste Prut

0
375
  1. Elevă basarabeancă a Școlii de Poliție Câmpina: Eu zic că Basarabia e pământ românesc

Mai multe mii de militari din România și ai țărilor aliate sau partenere vor participa la parada prilejuită de Ziua Națională a României. Printre aceștia se află și Olesia Guțan, originară din Republica Moldova, elevă în anul I la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina.

„Am ales să vin în România pentru că e o țară mare, frumoasă, cu perspective deosebite. M-am obișnuit aici, nu m-aș mai întoarce acasă, aș vrea să îmi continui studiile aici, viitorul meu știu că este asigurat aici. Eu zic că Basarabia e un pământ românesc”, a spus Olesia Guțan la repetițiile pentru parada de 1 Decembrie, citată de publicația de peste Prut.

https://deschide.md/ro/stiri/externe/22021/Elev%C4%83-basarabeanc%C4%83-a-%C8%98colii-de-Poli%C8%9Bie-C%C3%A2mpina-Eu-zic-c%C4%83-Basarabia-e-p%C4%83m%C3%A2nt-rom%C3%A2nesc.htm

 

  1. Analist de la București: „Chișinău, respect”

„Chişinău, respect: timbru în memoria echipajului Smurd 347–Iaşi, căzut în misiune în raionul Cantemir, Republica Moldova, iunie 2016”, a scris pe Facebook analistul Sorin Ioniţă, preşedintele think tank-ului Expert FORUM.

http://infoprut.ro/48750-analist-de-la-bucuresti-chisinau-respect.html

 

  1. Acord între Guvernul de la Chişinău şi autorităţile din Transnistria. Ce BENEFICII vor avea transnistrenii

Reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea problemei transnistrene din partea Guvernului de la Chişinău şi a Tiraspolului au semnat, sâmbătă, patru acorduri care reglementează domeniile educaţiei, al agriculturii şi al telecomunicaţiilor, relatează Unimedia.info.

http://www.romaniatv.net/acord-intre-guvernul-de-la-chisinau-si-autoritatile-din-transnistria-ce-beneficii-vor-avea-transnistrenii_389588.html

 

  1. Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare. Alexandru Arșinel: ”Drum bun, Stela, către stele!”

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stelei Popescu a fost dus, duminică dimineaţă, de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” la Mănăstirea Cernica, în aplauzele a zeci de oameni care au venit să-şi ia rămas bun.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/stela-popescu-va-fi-inmormantata-astazi-la-cimitirul-cernica.html

 

  1. Podul de cărți de peste Prut

„Trebuie mult curaj și hotărâre ca să tipărești și să propui nu un volum al unei antologii de literatură basarabeană, ci șase deodată,” spunea criticul Ion Bogdan Lefter la lansarea antologiei „Literatura din Basarabia” apărută la editurile Arc și Știința din Chișinău. Un act de curaj care, pe lângă ajutorul guvernamental, a însemnat și cooperarea a două importante edituri de peste Prut, o cooperare venită din buna înțelegere a doi oameni Gheorghe Prini și Iurie Bârsa care, alături și de alți truditori ai domeniului editorial, au făcut discret, de-a lungul anilor, efortul de a menține contactul dintre cele două țări-surori. „Când unii veneau aici în piață cu rulmenți, becuri sau drujbe, îmi spunea Gheorghe Prini, eu aduceam cărți. Am fost printre primii care au adus cărți.”

https://www.europalibera.org/a/lansarea-antologiei-literatura-din-basarabia-sorin-serb-gaudeamus-2017/28877597.html

 

  1. Celebrarea Centenarului Marii Uniri începe oficial la Teatrul Naţional Bucureşti

În această seară are loc deschiderea Anului Centenar la Teatrul Naţional Bucureşti, cu mari artişti invitaţi din străinătate şi autohtoni, într-un spectacol cu uşile închise numai pentru oficialităţi şi invitaţi speciali.

http://tvrmoldova.md/centenar/celebrarea-centenarului-marii-uniri-incepe-oficial-la-teatrul-national-bucuresti/

 

  1. Tramvaiul Centenarului circulă prin Iaşi. A fost pictat de studenţii de la Arte

La Iaşi a fost inaugurat astăzi ‘Tramvaiul Centenarului – Iaşi, capitala renaşterii naţionale’, un mod inedit de a marca, în avans, 100 de ani de la Marea Unire şi încheierea Primului Război Mondial. Mijlocul de transport este personalizat grafic cu portretele Regelui Ferdinand, Reginei Maria şi ale altor politicieni ai vremii, relatează Ştirile TVR.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/video-tramvaiul-centenarului-circula-prin-iasi-a-fost-pictat-de-studentii-de-la-arte/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ