PODUL DE FLORI DE PESTE PRUT S-A TRANSFORMAT IN PODUL DE TUTUN

0
92

TIGARILE DE CONTRABANDA UMPLU BUZUNARELE MOLDOVENILOR
Piata tigarilor de contrabanda a explodat, in conditiile in care un pachet de tigari adus din Moldova costa un sfert cat cel vandut in Romania.
Kent, LM, Winchester dar si „Plugarul” si traditionalele „Carpati”. Toate aceste marci si multe altele sunt produse fabricate pe banda rulanta in fabricile ilegale din Moldova, Rusia si Ucraina. Desi seamana leit cu cele originale, tutunul este acelasi la toate, de proasta calitate. Cu toate acestea, romanii cumpara in draci, pretul fiind principalul argument.

MILIARDARI DIN TUTUN

Pentru ca afacerea sa functioneze la parametrii maximi s-au format adevarate retele de trafic de tigari, pentru care lucreaza sute de basarabeni si romani. „Carausii” din Moldova trec granita de zeci de ori in fiecare zi si aduc pachetele de tigari care sunt preluate de romani si distribuite pe piata neagra. Iar profiturile sunt uriase, de pana la 400 la suta. Unii s-au imbogatit din tigari, ridicandu-si la Iasi, Vaslui si Suceava adevarate palate si afisandu-se cu masini de super-lux. Comisarul-sef Aurica Giuvara, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, a precizat ca pe traseul, de la punctul de achizitionare a tigarilor si pana in momentul in care ajung pe piata, sunt cam trei intermediari.

CAPTURI INFIME

Politistii de frontiera au depistat, de la inceputul anului, peste 70 de mii de pachete de tigari de contrabanda. Numarul acestora nu reprezinta nici 1 la suta din volumul total ce ajunge pe piata. Iar moldovenii au devenit experti in trecerea tigarilor peste granita. Le ascund in cauciucuri, in caroserie, in ciorapi si chiar in chiloti, numai sa le iasa profit. „Am descoperit zeci de oameni care aveau tigari pana si in chiloti si ciorapi. Chiar daca este de cateva mii lei, este un castig”, a declarat comisarul Gheorghe Pandelea, adjunctul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi.

INGAMFARE

Cei care se ocupa cu traficul de tigari castiga destul de bine. Ca dovada, spune comisarul-sef Aurica Giuvara, un cunoscut traficant care a avut de platit o amenda de 500 milioane lei (50 mii RON) a afirmat cu seninatate ca nu este nici o problema sa dea acesti bani.


Sursa: ziarulcn.com
Autor: ADRIAN CONDREA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ