Podul rutier peste Prut va fi

0
106

 

  1. Exporturile Republicii Moldova au crescut cu 4% în 2016

Exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene (UE–28) au însumat 1,3 miliarde de dolari americani, deținând o cotă de 65,1% în total exporturi.

Țările CSI au fost prezente în exporturile Moldovei cu o pondere de 20,3%, ceea ce corespunde unei valori de 414 milioane de dolari americani. Exporturile de mărfuri către aceste țări s-au micșorat cu 15,9%, comparativ cu anul 2015.

Analiza evoluției exporturilor pe țări în anul 2016, comparativ cu anul 2015, relevă majorarea exporturilor către România (+14,9%), Bulgaria (de 2,7 ori), Germania (+8,0%), Elveția (+25,8%), Irak (+53,8%), Malaysia (de 3,3 ori), Polonia (+7,2%), Austria (+26,1%), China (de 1,7 ori), Israel (de 3,4 ori), Portugalia (de 14,9 ori), Ucraina (+8,4%), Grecia (+16,1%), Ungaria (de 2,1 ori), Macedonia (de 2,6 ori) și Myanmar (de 4,5 ori), care a favorizat creșterea pe total exporturi cu 10,0%.

http://independent.md/exporturile-republicii-moldova-au-crescut-cu-4-2016/#.WKS1FThfKM8

 

  1. Festivalul Mărțișorului de la Iași unește românii de pe cele două maluri ale Prutului

30 de meşteri şi creatori populari din cele două state românești, renumiţi în confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale, vor participa în perioada 25 februarie – 1 martie la Festivalul Mărțișorului de la Iași. Evenimentul organizat de Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova şi Primăria Municipiului Iaşi se află la cea de-a XIII-a ediție, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/reportaj/24020-2017-02-15-09-59-42.html

 

  1. Podul rutier peste Prut va fi

Construcția podului rutier peste Prut, în zona localității Zagarancea, raionul Ungheni, este o prioritate pentru Republica Moldova și România.

Despre acest lucru a anunțat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vitalie Rapcea, și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, în cadrul unei întrevederi avute pe 9 februarie la București.
Opinia publică din Republica Moldova  afost anunțată despre acest fapt de însuși ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

http://www.expresul.com/2017/02/15/podul-rutier-peste-prut-va-fi/

 

  1. Premierul Republicii Moldova se angajează să restabilească încrederea cetățenilor în UE și în vectorul european

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorii țărilor-partenere de dezvoltare ale republicii – statele-membre ale UE, SUA, Turcia și Elveția – la care au participat și membrii cabinetului de miniștri, informează Radio Chișinău.

http://www.agerpres.ro/externe/2017/02/15/premierul-republicii-moldova-se-angajeaza-sa-restabileasca-increderea-cetatenilor-in-ue-si-in-vectorul-european-17-50-20

 

  1. Iarna dezbinării noastre

Filosoful Mihail Șora a postat pe Facebook o imagine cu textul IARNA REZISTENȚEI NOASTRE, scris pe zăpadă, în balconul apartamentului său. Venerabilul maestru, care a atins recent vârsta de 100 de ani, a vizat prin acest text protestele care au loc în România în această lună și care au atins dimensiuni impresionante.

Să ne cinstim eroii, să fim la înălţimea lor, lăsând generaţiilor următoare, tuturor locuitorilor României, o ţară unită, suverană, cu dragoste pentru trecut şi pentru cultura sa, cu respect de sine, stăpână pe pământul său, educată şi prosperă, o ţară a Europei Unite, dar cu identitate proprie, românească. Aşa să ne judece viitorul!

Așa își încheie cei 84 de academicieni apelul la identitate, suveranitate și unitate națională. Poate va veni vremea ca să punem Patria mai înainte de toate. Până atunci, nu ne rămâne decât să privim inapți la giumbușlucurile bufonului Dodon.

http://www.timpul.md/articol/iarna-dezbinarii-noastre–104616.html

 

  1. Întâlnire consultativă a 17 filiale locale ASCOR din România și Republica Moldova

Reprezentanți a 17 filiale locale ale Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din România și Republica Moldova s-au reunit în perioada 11-14 februarie sub genericul „ASCOR – Trecut, prezent și perspective”, cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” – Dorna Arini, județul Suceava.

http://infoprut.ro/46589-intalnire-consultativa-17-filiale-locale-ascor-din-romania-si-republica-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ