Politica externa a Chisinaului se face la Tiraspol

0
63

Acuzatiile Chisinaului la adresa Romaniei sunt pretul pe care presedintele Voronin il plateste Moscovei pentru linistea din Transnistria, arata Radio Europa Libera.
“Adevaratul architect al politicii externe a Moldovei, incepind de la declararea independentei, nu a fost nici Mircea Snegur, nici Petru Lucinschi, nici Vladimir Voronin, ci presedintele transnistrean Igor Smirnov”, a spus Nicu Popescu, cercetator la Centrul pentru Politici Europene din Bruxelles, citat de postul de radio.

Avind o economie total dependenta de importurile din Rusia si o perspectiva extrem de nesigura a aderarii la UE, Republica Moldova incearca sa asigure Moscova si Tiraspolul ca nu se va apropia de Romania. Poate fi mai mult decit o coincidenta faptul ca tonul Chisinaului fata de Romania a devenit mai dur, la doar citeva zile dupa ce Moscova a anuntat ca va ridica ebargoul impus importurilor de vin din Moldova, se mai enunta in analiza citata. Pe mai departe, strategia Moldovei va presupune reluarea insistentelor pentru semnarea tratatului de baza cu Romania si a tratatului de vecinatate, ca o masura de a reduce suspiciunile Transnistriei si a sponsorilor sai de la Moscova

http://www.basarabeni.net/home/politica-externa-a-chisinaului-se-face-la-tiraspol/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ