Politicienii si analistii cred ca PCRM se afla in pragul scindarii

0
57

Declaratiile facute recent de speakerul Marian Lupu privind necesitatea reformarii Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), continuarii colaborarii cu opozitia si sustinerii autoritatilor locale ii determina pe unii politicieni si analisti sa presupuna ca PCRM se afla in pragul scindarii. Ei atrag atentia asupra faptului ca aceste declaratii sunt contrare celor facute de presedintele Vladimir Voronin, care este si lider al PCRM, transmite DECA-press.
� Iurie Rosca, liderul Partidului Popular Crestin Democrat, considera ca Marian Lupu „a gasit necesar sa se disocieze de punctul de vedere agresiv si intolerant, anuntat de seful statului, care a pornit un razboi inexplicabil si periculos impotriva tuturor partidelor politice”.
� Arcadie Barbarosie, analist politic, crede ca declaratiile contradictorii ale lui Vladimir Voronin si Marian Lupu dovedesc „discutiile aprinse care au loc in interiorul PCRM si o posibila ruptura care ar putea avea loc in sanul acestei formatiuni”.
� Pe de alta parte Dumitru Diacov, liderul Partidului Democrat, considera ca „PCRM, in formula lui actuala, nu are perspective”.
� Sergiu Praporscic, editorialist al ziarului „Flux”, afirma ca „o parte din fruntasii Partidului Comunistilor nu mai accepta sa fie „ghidata” in continuare de Vladimir Voronin”, ceea ce face inevitabila scindarea partidului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ