Popularii din România şi Republica Moldova vor organiza la Iaşi şi Chişinău audieri cu cetăţenii

0
58

Democraţii din România şi creştin-democraţii din R. Moldova vor organiza lunar audienţe cu cetăţenii la Chişinău şi Iaşi, au anunţat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată la sediul Partidului Democrat (România) din Iaşi, senatorul PD Dan Cârlan, deputatul PD Petru Movilă şi vicepreşedintele Legislativului de la Chişinău, liderul PPCD, Iurie Roşca.

Reprezentanţii celor două partide, membre ale aceleiaşi familii politice europene – Partidului Popular European (PPE), au convenit să organizeze prin rotaţie, la sediile ambelor partide, audienţe, care vor fi anunţate din timp, cu cetăţenii Republicii Moldova, care se află la Iaşi, şi cu cetăţenii români din Republica Moldova, care se află la Chişinău sau în alte regiuni ale ţării.
Scopul acestor ore de audienţă regulate este de a afla mai bine problemele cu care se confruntă cetăţenii celor două ţări şi care ar putea fi eventual soluţionate cu ajutorul membrilor parlamentelor celor două state.
Preşedintele PPCD, Iurie Roşca, a spus pe această cale, că la începutul lunii septembrie va fi adusă la cunoştinţa opiniei publice programul acestor ore de audienţă atât la Chişinău, cât şi la Iaşi, precum şi numele senatorilor şi deputaţilor care vor sta la dispoziţia publicului, pentru a se întâlni cu fiecare cetăţean în parte şi pentru a purta discuţii despre problemele cu care se confruntă.
Oraşele Iaşi şi Chişinău trebuie înfrăţite
Deputaţii populari ale celor două capitale ale Moldovei istorice mai intenţionează să contribuie la intensificarea raporturilor politice, economice, culturale, sportive şi de afaceri între cele două oraşe şi, respectiv, ţări şi, în acelaşi timp, să contribuie la o mai bună informare a forurilor de conducere a statelor respective asupra realităţilor curente de la Chişinău şi Iaşi.
În acelaşi timp, parlamentarii PD (România) şi PPCD au anunţat ziariştii asupra intenţiei lor de a organiza, de asemenea, lunar la Iaşi şi la Chişinău conferinţe de presă în care să informeze opinia publică din cele două ţări asupra evoluţiilor politice curente şi asupra evenimentelor de ultima oră, astfel încât să contribuie la o mai bună cunoaştere de către opinia publică a realităţilor din Republica Moldova şi România.
O altă temă anunţată în cadrul acestei conferinţe de presă a fost continuarea demersului creştin-democraţilor din Republica Moldova şi a democraţilor din România în vederea înfrăţirii oraşelor Chişinău şi Iaşi, fapt ce ar contribui la impulsionarea raporturilor între administraţiile celor două capitale, dar şi la intensificarea raporturilor locuitorilor celor două oraşe pe diferite planuri.
George IOSIP, FLUX

http://www.flux.md/c/pr100.php

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ