Popularii Europeni consideră oportună propunerea unui unic candidat de către pro-europenii din Moldova

0
158

Partidul Popularilor Europeni (PPE) susține forțele din centru-dreapta politicii moldovenești în vederea coagulării lor în jurul unui unic candidat pentru viitoarele alegeri prezidențiale. 

Prin vocea purtătorului de cuvânt Siegfried Mureșan, PPE a transmis un mesaj tranșant direcționat către partidele pro-europene din Republica Moldova în care acestea sunt sfătuite să urmeze calea unui unic candidat pe care să-l propună pentru turul întâi al scrutinului prezidențial din data de 30 octombrie 2016. În caz contrar, consideră Popularii Europeni, pro-europenii riscă să piardă alegerile. În plus, acest candidat unic trebuie să fie unul necompromis din punct de vedere politic.

Ne-am întâlnit cu Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Popular European din Republica Moldova (PPEM), cu Platforma PAS și cu Andrei Năstase (liderul Platformei Demnitate și Adevăr). Am comunicat tuturor acestor actori că așteptăm să se prezinte cu un candidat unic la alegerile prezidențiale. Nu doar să susțină același candidat înainte de al doilea tur de scrutin, ci, dacă doresc să aibă o șansă, să vină cu un candidat unic înainte de primul tur. În caz contrar, există posibilitatea ca partidele pro-europene de centru dreapta nici să nu ajungă în al doilea tur”, a spus Siegfried Mureșan, citat de Radio Chișinău.

De asemenea, reprezentantul PPE a subliniat necesitatea recuperării banilor furați din sistemul bancar și crearea condițiilor ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple pe viitor. Totodată, politicianul european a subliniat că reformele în Republica Moldova decurg prea încet. Totuși, el s-a arătat convins că, mai devreme sau mai târziu, justiția va funcționa și în Republica Moldova, iar cei corupți vor fi trași la răspundere.

Sursă: timpul.md

Sursă foto: adevărul.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ