Postul românesc de televiziune TVR 1 nu va mai fi retransmis pe teritoriul Republicii Moldova.

0
57

Postul de televiziune „2 Plus”, care a câştigat licenţa pentru Reţeaua nr. II de stat nu va mai retransmite postul de televiziune TVR1. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat marţi, 20 noiembrie, modificarea grilei de emisie a postului la solicitarea radiodifuzorului. Răzvan Paveliu, directorul „2 Plus” a declarat că a solicitat modificarea grilei de emisie pe motiv că nu s-a reuşit încheierea unui contract cu Societatea Română de Televiziune (SRTv). El a menţionat că au fost înaintate scrisori către aceasta, precum şi către Guvernul României, dar partea română nu a acceptat o întrevedere . Răzvan Paveliu a anunţat că „2 Plus” va retransmite postul român de televiziune „Antena International”.

Majoritatea membrilor CCA şi-au exprimat regretul de faptul că nu s-a reuşit încheierea unui contract cu SRTv. În acelaşi timp ei au declarat că Antena International” este de asemenea un canal TV de calitate, astfel consumatorii de informaţie nu vor avea de suferit.

Modificarea solicitată a fost aprobată cu votul a cinci din cei şase membri CCA prezenţi în şedinţă. Vlad Ţurcanu, Ludmila Vasilache şi Ruslan Pleşca s-au retras din sală la începutul şedinţei, motivând că nu a fost consultată cu ei ordinea de zi în cadrul unei şedinţe interne, aşa cum se obişnuia până acum.

Răzvan Paveliu a declarat pentru presă că modificările de grilă vor fi operate în cel mai scurt timp.

Scandalul în jurul retransmiterii TVR1 s-a iscat la 31 iulie când CCA a scos, la cererea Ministerului Dezvoltării Informaţionale, Reţeaua nr. II de stat la concurs. A fost invocat motivul că SRTv nu-şi onorează obligaţiunile faţă de ÎS „Radiocomunicaţii”. Mai mulţi membri ai CCA, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi politicieni au declarat drept ilegală această decizie, Consiliul însă nu a mai revenit asupra ei. La 27 septembrie câştigător al concursului pentru utilizarea reţelei a fost desemnat postul de televiziune „2 Plus”, recent înfiinţat.

Sursa: Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ