PPCD: „Alegerile locale din Moldova sunt de anvergura geopolitica”

0
93

roscaPartidul Popular Crestin Democrat (PPCD) considera ca batalia in apropiatele alegeri „nu este una de ordin local, ci de anvergura geopolitica”. O declaratie in acest sens liderul PPCD, Iurie Rosca, a facut in cadrul unei conferinte de presa sustinute la hotelul „Europa” din Iasi, transmite Agentia DECA-press.
„Viata politica este dominata inca de Partidul Comunistilor aflat la guvernare. Anume el este principalul oponent al PPCD. Competitia intre comunisti si crestin-democrati este dificila, inegala si plina de situatii tensionate din cauza unei multitudini de abuzuri si ilegalitati ale guvernantilor. PPCD insista sa impuna corectitudine si legalitate in cadrul procesului electoral si sa nu admita dinamitarea stabilitatii politice”, a declarat el.
Iurie Rosca sustine ca Moldova „are nevoie de stabilitate si de cooperare intre Putere si Opozitie pentru realizarea unor proiecte de importanta nationala cum sunt reformele politice, instutitionale si economice care decurg din angajamentele noastre fata de Consiliul Europei si din cele asumate prin Planul de Actiuni Republica Moldova – Uniunea Europeana”.
PPCD declara ca in aceasta confruntare electorala „se afla in competitie nu doar cu comunistii, ci si cu o serie de partide pro-rusesti care se declara centriste si practica o retorica anticomunista, acestea avand de fapt o singura ratiune de a fi – mentinerea Republicii Moldova in sfera de influenta a Moscovei”.
„PPCD, ca formatiune politica angajata in lupta pentru libertate si democratie de 19 ani, dispune de experienta si capacitatea necesara pentru a proteja interesele nationale ale Republicii Moldova”, a dat asigurari liderul formatiunii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ