PPCD din nou pierde membri

0
65

Rândurile pepecediştilor se subţiază. Peste 70 de membri ai PPCD din filiala Orhei şi-au anunţat decizia de a părăsi partidul. Oamenii susţin că au decis să plece din PPCD după ce au aflat despre adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la modificarea Regulamentului Parlamentului care prevede sistarea transmisiunilor în direct ale şedinţelor legislativului. Printre pepecediştii ieşiţi recent din partid se numără şi doi consilieri ai partidului din Consiliul orăşenesc Orhei.

„Ultima picătură”

Despre decizia de a părăsi partidul, membrii PPCD din Orhei ne-au anunţat chiar în ziua de 4 aprilie, când s-au împlinit doi ani de la începutul cârdăşiei roş-oranj.
Sergiu Miron (foto), unul dintre cei 76 de membri PPCD din Orhei care şi-au depus legitimaţiile, ne-a declarat că sistarea transmisiunilor în direct ale şedinţelor în plen ale Parlamentului a fost pentru ei ultima picătură care a umplut paharul. „Toate valorile pentru care am luptat noi au fost călcate în picioare de Iurie Roşca”, a spus Miron. El susţine că membrii PPCD din Orhei au criticat dur conducerea partidului, începând cu votul pe care l-au dat comuniştilor la 4 aprilie 2005, dar nu au părăsit atunci partidul pentru că au sperat că lucrurile vor reveni la normal.

„Lucruri dubioase”

„Dar, zice Miron, în treburile partidului lucrurile au început să fie tot mai dubioase. Au apărut mulţi bani care sunt investiţi în partid. Până la alegerile din 2005, acopeream din banii noştri cheltuielile de drum atunci când mergeam în teritoriu. Acum însă membrii de partid primesc şi bani pentru activităţile la care participă”. Detaliile acestea i-au pus în gardă pe vechii membri de partid, dându-le de bănuit că se întâmplă lucruri murdare.
Noii plecaţi din PPCD susţin că au fost deranjaţi şi de faptul că, în ultimii ani, de 1 decembrie şi 27 martie Fluxul nu mai publica decât mici ştiruţe despre marele evenimente care s-au petrecut la aceste date. „Ne-am dat seama de faptul că Iurie Roşca, Vlad Cubreacov şi Ştefan Secăreanu sunt aceiaşi comunişti ca şi Vladimir Voronin, Victor Stepaniuc şi Eugenia Ostapciuc”, se spune în declaraţia semnată de cei 76 de foşti membri PPCD.

„Lumea pleacă masiv”

Potrivit aceloraşi surse, în filiala Orhei a PPCD, în prezent, dintre cei peste trei sute de membri ai partidului, mai mult de două sute s-au dezis deja de partid, deşi nu au scris cerere de ieşire. „Lumea e foarte decepţionată şi pleacă masiv din PPCD. Dintre cei cinci consilieri orăşeneşti din Orhei ai PPCD, patru nu mai colaborează deloc cu partidul. Au rămas doar cei care au interese şi afaceri de protejat. Această situaţie există în majoritatea raioanelor. Nu am văzut în niciun raion în care am fost cu PPCD ca mulţi oameni să vrea să devină membri de partid”, a menţionat Miron, adăugând că deşi filiala Orhei a PPCD a fost anulată nestatutar de către conducerea centrală, deputatul Vlad Cubreacov vine săptămânal aici cu maşina de serviciu.

„Presupun că este o farsă”

Contactat de JURNAL, deputatul Vlad Cubreacov a declarat că la Orhei nu există nicio persoană care să fi semnat vreo declaraţie cu privire la părăsirea partidului. „Presupun că este o farsă”, a opinat Cubreacov.

autor: Mariana RAŢĂ

sursa: http://www.jurnal.md/article/2975/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ