PPCD este deschis pentru colaborarea cu comunistii in vederea rezolvarii conflictului transnistrean.

0
48

Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) este deschis pentru colaborare cu Presedintele Vladimir Voronin si cu Partidul Comunistilor in vederea identificarii unor solutii optime pentru conflictul transnistrean, a declarat Iurie Rosca, liderul PPCD, intr-un interviu acordat ziarului „Flux”, transmite Agentia INFOTAG.

El a calificat drept lipsite de temei afirmatiile lui Voronin potrivit carora PPCD nu ar avea o viziune de solutionare a problemei transnistrene. „Am o viziune clara, coerenta, expusa in scris nu o singura data si nu doar cu ocazia unor discutii ocazionale”, a spus Rosca, lasind sa se inteleaga ca pledeaza pentru rezolvarea problemei transnistrene in baza Legii privind principiile de baza ale reglementarii transnistrene, adoptate de Parlament, in iulie 2005.

Liderul PPCD a apreciat ca, in prezent, Rusia „incearca sa ocoleasca norma legala a Republicii Moldova si sa impuna o solutie care ar dezavantaja independenta si unitatea ei teritoriala, mentinind-o sub control politico-militar si economic al Federatiei Ruse”. El l-a avertizat pe Vladimir Voronin ca, chiar si daca este seful statului, „nu poate sa iasa din limitele stabilite de lege”.

Iurie Rosca a amintit ca parteneriatul dintre PPCD si comunisti, stabilit dupa realegerea lui Vladimir Voronin in functia de presedinte, in 2005, a avut la baza doua principii: problema transnistreana si integrarea europeana. El a confirmat indirect ca este gata sa recurga la actiuni de protest in cazul in care Voronin va accepta o solutie a conflictului transnistrean neconvenabila Moldovei.

„Presedintele Vladimir Voronin, intr-adevar, trebuie sa fie constient de faptul ca o solutie nedreapta, abuziva si contrara intereselor nationale ale Republicii Moldova poate sa intimpine o reactie energica din partea societatii. Iurie Rosca, persoana responsabila si activa, va reactiona in mod adecvat, daca va fi necesar”, a subliniat liderul PPCD.

INFOTAG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ