Pravda și planurile secrete ale României

0
357


Fostul oficios comunist sovietic Pravda agită, din nou,unirea Basarabiei cu România prefigurând un scenariu care ar fi pus la cale la București.”Astăzi pentru Moscova este mai importantă o altă problemă: să nu admită anexarea fostei Basarabii de către România, unde după aderarea la Uniunea Europeană se fac auzite din ce în ce mai insistent apeluri la unire cu „fraţii de pe malul stâng al Prutului”. De aceea, Rusia are nevoie de o prezenţă mai amplă în această regiune a Europei. Pentru ea este extrem de important să nu admită închiderea cercului de state limitrofe, a „cordonului sanitar de la Marea Baltică la Marea Neagră”.
„Preşedintele moldovean Voronin se află la final de mandat. Alegerile locale de anul trecut au demonstrat că populaţia Republicii Moldova este dezamăgită de comunişti, de aceea scrutinul din 2009 ar putea deveni pentru liderul lor, Voronin, o mare problemă.”, mai scrie cotidianul rus.Pravda se întreabă de ce ar trebui Rusia să-l mai sprijine pe Voronin, în condiţiile în care până acum ea nu a primit garanţii privind respectarea intereselor sale în regiune? Potrivit Pravda, informaţiile privind lipsa braţelor de lucru calificate ce se înregistrează în prezent în România şi în alte ţări est-europene constituie de asemenea un mare pericol pentru Republica Moldova, ţară aflată deja pe muchia prăpastiei. Numai în ultimii ani din Republica Moldova, a cărei populaţie se cifrează la 4,5 milioane, au plecat între jumătate de milion şi un milion de cetăţeni, care s-au îndreptat în principal spre Italia şi Spania. „Acum, România ameninţă să „scoată toata vlaga” din această ţară: guvernul de la Bucureşti le propune moldovenilor cetăţenie română.”, mai spune Pravda, care adaugă că substratul este: în condiţiile în care sute de mii de români au părăsit la rândul lor România, ea are nevoie acum de urgenţă de forţă de muncă ieftină.Până la sfârşitul anului numărul basarabenilor care vor obține cetățenie română ar putea ajunge la 1,5 milioane. „Într-un asemenea mod original România realizează o „alipire insinuantă” a unei ţări înrudite”, conchide Pravda. Fostul cotidian al PCUS afirmă că „probabil, aceste date au şocat guvernul de la Chişinău. Tocmai de aceea Republica Moldova a luat în mod brusc cursul spre o confruntare cu Bucureştiul.”

Sursa: www.badin.ro 

NICIUN COMENTARIU

  1. bravo! se tem rusii sa plece toti sa fie romani sa curete tara de nemernici! nu a putut opri zidul de fier cortina acum nu ii va opri pe oameni nimeni cat nu ar vrea comunistii sa piara toti! doctrine si interese bani!! asta e de ei! ca ii doare la basca de ideologii comuniste doar sa faca scandal politica de doi bani! ptiu mii greata de ei!

  2. Rusii astia sunt frustrati rau, cred ca duc lipsa… de sex, de aia o iau razna(Freud). Fratilor, eu nu va inteleg, nu inteleg de ce nu rupeti orice legatura cu rusia, de ce moldova nu are o cale pentru ea insasi astfel incat rusii astia idioti sa isi vada de problemele lor, de ce nu incercati sa aveti mai multe relatii culturale si economice cu noi care intr-adevar avem nevoie de forta de munca(pentru ca avem ce face dar nu avem suficienti oameni) dar ne interesanti din mai multe perspective, unele chiar istorice… Deci, de ce oare nu va ganditi voi sa aveti o alta cale decat cea de acum?

  3. Cum sa scape Moldova de popoarele infuzate de URSS in toata perioada de subjugare? Din pacate ei sunt cei care au mai ramas sa voteze…. persoanele care au fost aduse in Basarabia de catre comunisti..Curios este faptul ca mai nou Voronin a interzis basarabenilor care au dubla cetatenie(moldavo-romana) sa voteze ,iar cei care au cetatenia ruso-moldoveneasca sunt acceptati.Mai mare blasfemia ca asta nu am intalnit-o niciodata!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ