PREMIERĂ în spațiul românesc. Primul film despre UNIONIȘTI

0
88
  1. PREMIERĂ în spațiul românesc. Primul film despre UNIONIȘTI

Află povestea tinerilor care oraganizează manifestații stradale, care scriu „Basarabia e România” pe ziduri și fac din Unirea celor două țări surori, Moldova și România miza vieții lor.

Sunt #unioniștii, cei care au dat sens unui patriotism care sună din nou mișto pentru noua generație de români de pe ambele maluri ale Prutului. În premieră, în spațiul românesc a fost realizat un film documentar despre viața și activitatea celor care luptă pentru REÎNTREGIREA ȚĂRII. Filmul ilustrează evenimentele desfășurate în România și Republica Moldova, acțiunile demarate de către UNIONIȘTI, barierele de care s-au lovit, piedicile care li s-au pus, dar și viitoarele proiecte.

https://10tv.md/2018/06/01/video-premiera-in-spatiul-romanesc-primul-film-despre-unionisti/

 

  1. “Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova” a fost lansată după 12 ani de cercetare istorică

„Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, o capodoperă la care s-a lucrat nu mai puţin de 12 ani, a fost lansată, vineri, la Bookfest. Lucrarea este menită să spună, sincer, generaţiilor de acum şi din viitor cine sunt românii, cu adevărat, şi prin ce transformări au trecut de-a lungul timpului.

https://www.libertatea.ro/stiri/video-fost-lansata-marea-istorie-ilustrata-romaniei-si-republicii-moldova-2277432

 

  1. 100 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului au vorbit prin desene despre reintegrarea ţării

Aproximativ 100 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului au vorbit prin desene despre reintegrarea ţării.

Micii pictori spun că prin creaţiile lor simbolice vor să contribuie la soluţionarea conflictului transnistrean şi să consolideze relaţiile dintre locuitorii de pe ambele maluri. Cinci cele mai bune desene au fost premiate.

Valeriu Ciocârlan este din oraşul Bender. Tânărul spune că îşi doreşte ca Republica Moldova să fie un stat integru.

https://www.publika.md/100-de-copii-de-pe-ambele-maluri-ale-nistrului-au-vorbit-prin-desene-despre-reintegrarea-tarii_3008055.html

 

  1. Copșa Mică s-a înfrățit. Cu un oraș din altă țară

În perioada 26-29 mai 2018, o delegaţie română din oraşul Copşa Mică, formată din 18 persoane, printre care consilieri locali, reprezentanţi ai Asociaţiei Prietenia Copşa Mică şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, s-a deplasat în oraşul Ştefan Vodă (Raionul Ştefan Vodă) din Republica Moldova, unde a participat la sărbătorile prilejuite de Hramul orașului.

https://www.oradesibiu.ro/2018/06/01/copsa-mica-s-a-infratit-cu-un-oras-din-alta-tara/

 

  1. E oficial! Irina Rimes este noul antrenor de la Vocea Romaniei

Irina Rimes, artista cu milioane de fani pe YouTube, e noul antrenor de la ,,Vocea Romaniei”.

Unul dintre cei patru noi antrenori de la „Vocea României” a fost deja dezvăluit! Primele indicii PRO TV au dus către Irina Rimes, artistă care a compus, de-a lungul timpului, piese pentru Înnă, Antonia, Raluka, Alina Eremia, Nioleta Nucă sau Andra.

https://10tv.md/2018/06/02/e-oficial-irina-rimes-este-noul-antrenor-de-la-vocea-romaniei/

 

  1. Cel mai sigur sondaj online arată cine va câștiga alegerile în Chișinău. Diferența între candidați va fi de 6%

Potrivit celui mai mare sondaj online, realizat în contextul turului doi al alegerilor locale din municipiul Chișinău și făcut public pe site-ul votum.md, șanse mai mari să câștige are Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”. Acesta este cotat cu 53,24%, pe când Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, are doar 46,76 la sută.

https://www.timpul.md/articol/cel-mai-sigur-sondaj-online-arata-cine-va-catiga-alegerile-in-chiinau–diferena-intre-candidai-va-fi-de-6—-rezultate-131235.html

 

  1. Cursurile de limbă şi civilizaţie românească ar putea fi desfășurate în școlile italiene

În continuarea vizitei pe care ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, o efectuează în Republica Italiană, demnitarul a avut întâlniri cu viceprimarul orașului Milano, Ana Scavuzzo, și cu vicepreședintele regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, transmite Romanian Global News.

https://deschide.md/ro/stiri/social/31869/Cursurile-de-limb%C4%83-%C5%9Fi-civiliza%C5%A3ie-rom%C3%A2neasc%C4%83-ar-putea-fi-desf%C4%83%C8%99urate-%C3%AEn-%C8%99colile-italiene.htm

 

  1. Străinii care investesc în Republica Moldova vor putea dobândi cetăţenia

Iniţiativa înregistrată în noiembrie, anul trecut, se referă iniţial la unele modificări ale legii privind actele de identitate, însă, printre unele amendamente propuse ulterior de deputaţi ai Partidului Democrat aflat la guvernare figurează şi iniţiativa ca străinii care dobândesc cetăţenia datorită investiţiilor efectuate în Republica Moldova să nu mai fie obligaţi să cunoască limba oficială şi Constituţia, aşa cum sunt obligaţi toţi solicitanţii de cetăţenie.

http://www.romania-actualitati.ro/strainii_care_investesc_in_republica_moldova_vor_putea_dobandi_cetatenia-116152

 

  1. Festival al dansului și cântecului popular românesc la Jula, în Ungaria

Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui pe 8 iunie, de la ora 10.00, cea de-a 26-a ediție a Festivalului folcloric „Perinița”, festivalul dansului și cântecului popular românesc, promovate de către tinerii din comunitatea românilor din Ungaria.

http://infoprut.ro/50118-festival-al-dansului-si-cantecului-romanesc-la-jula-ungaria.html

 

  1. Chiril Gaburici: Lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi – Ungheni vor începe pe mai multe porţiuni concomitent

Lucrările de construcţie pentru gazoductul românesc prelungit până la Chişinău vor începe la sfârşitul verii, pe mai multe porţiuni concomitent. Cel puţin asta spune ministrul Economiei într-un interviu pentru agenţia Moldpres. Oficialul insistă ca în procesul de construcţie să se implice şi companii din Republica Moldova, astfel încât să se mai creeze câteva locuri de muncă.

http://tvrmoldova.md/actualitate/chiril-gaburici-lucrarile-de-constructie-a-gazoductului-iasi-ungheni-vor-incepe-pe-mai-multe-portiuni-concomitent/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ