Premierul României: „Subiectul unirii nu trebuie ascuns sub preş”

0
78

 

  1. Postul de televiziune 10TV face angajări

10TV vrea să-și extindă echipa de știri și este în căutarea de jurnaliști activi, bine informați și creativi. Suntem în căutare de: reporteri, editori, cameramani, montatori, prezentatori și producători. Dacă ești activ, bine informat și îți place munca de jurnalist, atunci te așteptăm să faci parte din echipa noastră.

http://www.timpul.md/articol/postul-de-televiziune-10tv-face-angajari-101205.html

 

  1. Rezoluţia Forumului mass-media din Republica Moldova

Jurnalistul Răzvan Voncu de la Bucureşti analizează într-un editorial de pe Adevărul.ro atitudinea preşedintelui ales, Igor Dodon, faţă de ţara vecină. Autorul aminteşte recentul interviu oferit de Igor Dodon pentru TVR în care fostul socialst a sintetizat relaţia Moldova-România în următorul fel: „frate, frate, dar fiecare la casa lui”. Problema e că relaţia dintre România şi Republica Moldova nu este cea dintre două case, scrie Răzvan Voncu, ci cea dintre o casă (bună, rea, dar cu siguranţă bine aşezată în sat) şi o cocioabă sadea. O cocioabă în care mâncarea şi căldura sunt pe sponci, iar locatarii ei se au precum şoarecele şi pisica. A sugera că România, membră a Uniunii Europene şi a NATO, cu cea mai mare creştere economică din UE şi cu acces la fonduri de miliarde, râvneşte la sărăcia lucie din Basarabia înseamnă a fi complet rupt de realitate, crede autorul.

http://www.europalibera.org/a/28156369.html

 

  1. Oamenii de ştiinţă din Rep. Moldova şi România au înregistrat o performanţă uluitoare

Savanţii din Republica Moldova şi cei din România au reuşit performanţa de a elabora senzori de presiune mai uşori chiar decât fulgii de zăpadă.

http://infoprut.ro/45991-oamenii-de-stiinta-din-rep-moldova-si-romania-au-inregistrat-o-performanta-uluitoare.html

 

  1. Asociaţia „Răsăritul Românesc”: Legea privind instituirea centrelor comunitare românești în străinătate trebuie ameliorată

17 decembrie este termenul limită până la care Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) primește propuneri și sugestii ale cetățenilor români și ale organizațiilor acestora de peste hotare în legătură cu Legea 86/2016 privind instituirea centrelor comunitare românești în străinătate. 

O a treia propunere este ca Normele metodologice să fie completate cu prevederi despre posibilitatea înființării de centre comunitare românești pentru cetățenii din două sau mai multe localități vecine, dacă numărul acestor cetățeni nu este mai mic de 1667 de persoane. Pentru un plus de precizie și acuratețe, Normele metodologice ar putea cuprinde și specificarea că într-o singură unitate administrativă de nivelul I poate fi instituit un singur centru comunitar românesc.

http://infoprut.ro/45995-asociatia-rasaritul-romanesc-legea-privind-instituirea-centrelor-comunitare-romanesti-strainatate-trebuie-ameliorata.html

 

  1. Traian Băsescu anunţă termenul UNIFICĂRII României cu Republica Moldova

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, consideră că unificarea Republicii Moldova cu România este un obiectiv de ţară realizabil şi că va avea loc în cinci-şase ani.

„Este inevitabil. Bulgărele de zăpadă a pornit în Republica Moldova şi în cinci-şase ani va fi un vot în Parlamentul de la Chişinău prin care se va solicita unirea Republicii Moldova cu România. De aceea, având în vedere investiţia uriaşă pe care România a făcut-o şi în acordarea cetăţeniei şi în tinerii care studiază în România, va avea un rezultat pozitiv în maximum cinci-şase ani şi, mai ales, consider că nu trebuie distruşi cei doi piloni ai românizării Republicii Moldova. De aceea rămân optimist şi ne afirmăm în programul nostru politic ca obiectiv de ţară reunificarea. Pentru asta, de bună seamă, dacă vom ajunge la guvernare, vom impune crearea Ministerului Reunificării”, a declarat Băsescu, luni, într-o conferinţă de presă organizată pentru presa locală.

http://www.evz.ro/traian-basescu-anunta-termenul-unificarii.html

 

  1. Premierul României: „Subiectul unirii nu trebuie ascuns sub preş”

Subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu trebuie „ascuns sub preş”, a declarat luni şeful Executivului de la Bucureşti, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a fost prezent în studioul Adevărul LIVE, unde a făcut mai multe declaraţii legate de proiectul unionist şi de relaţia dintre România şi Republica Moldova după alegerea politicianului pro-rus Igor Dodon la şefia administraţiei prezidenţiale de la Chişinău.

http://infoprut.ro/46002-premierul-romaniei-subiectul-unirii-nu-trebuie-ascuns-sub-pres.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ