Presa din România: ZECE lucruri pentru care merită să vizitezi Chişinăul, un oraş SURPRINZĂTOR

0
143
  1. Presa din România: ZECE lucruri pentru care merită să vizitezi Chişinăul, un oraş SURPRINZĂTOR

Cunoscusem oameni care veneau de acolo, oameni care munceau acolo, oameni care-l adorau, oameni care nu mai voiau să audă de el. Cu deschidere însă, am spus „da” aventurii de a descoperi Chişinăul şi o parte din împrejurimile lui preţ de un weekend. Şi bine am făcut. Pentru că şi el, la rândul lui, mi-a răsplătit deschiderea cu multe surprize. Iată 10 dintre ele, în ordinea în care mi s-au întâmplat, deşi sunt convinsă că mai sunt multe altele de descoperit.

http://ziarulnational.md/presa-din-romania-zece-lucruri-pentru-care-merita-sa-vizitezi-chisinaul-un-oras-surprinzator/

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 11

Chiar dacă timpul de afară a fost instabil, oamenii au fost foarte receptivi și au semnat continuu pentru Unire. În schimb, am fost răsplătiți cu dulciuri, îmbrățișări și cuvinte frumoase.

Mâine urmează o nouă zi, o zi în care ne așteaptă noi aventuri, noi clipe frumoase și oameni minunați dornici de a ne susține în idealurile noastre.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-11/

 

  1. Românii din Ucraina bat alarma:Riscăm să fim asimilaţi

Comunitatea românească din regiunea Cernăuți (Ucraina) se confruntă de ani de zile cu pericolul asimilării și deznaționalizării generat, în primul rând, de politica subtilă dusă de autorități de ucrainizare a școlilor cu predare în limba română și care, în ultima perioadă, a devenit tot mai acut.

http://www.timpul.md/articol/romanii-din-ucraina-bat-alarmariscam-sa-fim-asimilati-93957.html

 

  1. Soldații americani renovează o școală din Chișinău

Școala nr. 12 pentru copiii hipoacuzici și cu surditate tardivă din Chișinău este renovată de soldați americani, alături de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova.

O nouă cantină, sistem de electrificare și de instalații schimbat, precum și construirea unui teren de baschet sunt proiectele la care lucrează militarii Escadrilei 123 de construcţii civile şi industriale a Forţelor Aeriene SUA, împreună cu militarii Batalionului de Geniu de la Negreşti, pentru copiii de la școala nr. 12.

http://infoprut.ro/44341-soldatii-americani-renoveaza-o-scoala-din-chisinau.html

 

  1. România și SUA, sprijin important pentru Republica Moldova: 200.000 de euro pentru ca producătorii de vinuri să atingă standardele de calitate din UE

România și SUA au semnat vineri un acord pentru susținerea sectorului agricol al Republicii Moldova. Acordul semnat de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, și ambasadorul american în Republica Moldova, James Pettit, vizează un ajutor financiar, dar și expertiză pentru creșterea domeniului viticol pentru a fi aduse noi soiuri de viță de vie din care se pot produce produse competitive în special pe piața europeană, se precizează într-un comunicat de presă, citat de deschide.md.

http://www.caleaeuropeana.ro/romania-si-sua-sprijin-important-pentru-republica-moldova-200-000-de-euro-pentru-ca-producatorii-de-vinuri-sa-atinga-standardele-de-calitate-din-ue/

 

  1. Andrian Candu se va întâlni cu preşedintele României Klaus Iohannis

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează, în perioada 13 – 16 iunie curent, o vizită de lucru la București și Bruxelles.

Potrivit programului vizitei, la București, președintele Parlamentului Andrian Candu va avea întrevederi cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul României, Dacian Cioloș, președintele Senatului din Parlamentul României, Călin Popescu-Tăriceanu.

http://www.timpul.md/articol/andrian-candu-se-va-intalni-cu-presedintele-romaniei-klaus-iohannis-93949.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ