Presedintele Moldovei a mobilizat armata ca sa lupte impotriva zapezilor. 4.000 de copaci au cazut doar in Chisinau

0
99
Unire

 

 

  1. Presedintele Moldovei a mobilizat armata ca sa lupte impotriva zapezilor. 4.000 de copaci au cazut doar in Chisinau

Nu doar Romania, ci si Republica Moldova a fost lovita de zapezi, iar autoritatile de peste Prut au luat masuri extreme.

Presedintele Igor Dodon a dispus „mobilizarea totala a efectivului armatei nationale pentru inlaturarea consecintelor calamitatilor naturale”, insa nu a instituit si stare de urgenta. „Nu a fost declarata situatie de urgenta pentru ca este suficient, putem sa facem fata acestor calamitati. Dupa ce se va topi zapada, exista riscul inudatiilor, trebuie sa curatim albia raurilor, sa nu avem blocaje”, a explicat premierul Pavel Filip.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/presedintele-moldovei-a-mobilizat-armata-ca-sa-lupte-impotriva-zapezilor-4-000-de-copaci-au-cazut-doar-in-chisinau.html

 

  1. Expoziţie „Fabricat în Republica Moldova”, la Ploieşti

În perioada 27 – 29 aprilie 2017, se va desfășura la Ploiești în organizarea Consiliului Județean Prahova, a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și a Organizației pentru Promovarea Exportului și Investițiilor din Republica Moldova, un amplu eveniment de promovare a relațiilor de colaborare România-Republica Moldova sub titulatura ‘FABRICAT ÎN REPUBLICA MOLDOVA’.

https://gazetaph.ro/expozitie-fabricat-in-republica-moldova-la-ploiesti/

 

  1. Premierul Moldovei, Pavel Filip a convocat şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale

Premierul moldovean Pavel Filip a convocat vineri dimineaţă şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale în vederea coordonării măsurilor de urgenţă care se impun pentru asigurarea protecţiei cetăţenilor şi evaluarea pagubelor cauzate de condiţiile meteorologice critice, relevă un comunicat al Direcţiei de comunicare a executivului de la Chişinău.

În contextul situaţiei excepţionale declarate în urma ninsorilor abundente, Pavel Filip a solicitat implicarea forţelor armate în vederea limitării consecinţelor intemperiilor care afectează Republica Moldova. El a îndemnat populaţia să evite deplasările în perioada următoare şi a dispus să fie luate măsuri pentru reconectarea localităţilor la energie electrică, anunţă Agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/premierul-moldovei-pavel-filip-a-convocat-sedinta-comisiei-pentru-situatii-exceptionale_1192174.html

 

  1. Comunicat de presă – Asociația Pro Democrația

Asociația Pro Democrația și Penrose CDB, în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov și Autoritatea Electorală Permanentă, vă invită marți, 25 aprilie a.c. la conferința de lansare a campaniei ‘Votul meu online’, acțiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu numit E-Referendum în România, implementat de Asociația Pro Democrația Club Brăila.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/04/21/comunicat-de-presa-asociatia-pro-democratia-20-11-41

 

  1. Valeriu Munteanu: „Nu contează care e sistemul de alegere a deputaţilor, contează să fie constituţional”

Votul uninominal nu poate fi aplicat în regiunea transnistreana și Constituția nu permite revocarea deputaților. Legea stipulează clar în ce condiții poate fi rechemat și, dacă aceste condiții nu sunt respectate, nu se poate de organizat referendum, iar sistemul proporţional de vot pentru alegerile parlamentare din 2018 poate fi îmbunătățit, spune Valeriu Munteanu.

http://www.europalibera.org/a/28443089.html

 

  1. Un autocar plin cu pasageri a rămas înzăpezit între Vama Albiţa şi Huşi, unde s-a răsturnat şi o cisternă

Un autocar cu zeci de pasageri din Republica Moldova a rămas înzăpezit, vineri, între Vama Albiţa şi Huşi, iar o cisternă s-a răsturnat pe acelaşi sector de drum. Un copil care urma să ajungă pentru un transplant la Iaşi împreună cu mama sa a fost recuperat de pompieri din maşina rămasă blocată în zăpadă.

http://www.romaniatv.net/un-autocar-plin-cu-pasageri-a-ramas-inzapezit-intre-vama-albita-si-husi-unde-s-a-rasturnat-si-o-cisterna_351961.html

 

  1. Primarii pot aplica la concursul de granturi lansat de Uniunea Europeană! Pot obține până la 600 000 euro

Uniunea Europeană lansează concursul de granturi pentru ţările Parteneriatului Estic cu iniţiativa „Primarii pentru creşterea economică – proiecte pilot”. Bugetul UE pentru această iniţiativă este în mărime de 9,5 mln euro, iar mărimea granturilor oferite este de la 300 mii până la 600 mii euro.

http://www.realitatea.md/primarii-pot-aplica-la-concursul-de-granturi-lansat-de-uniunea-europeana–pot-obtine-pana-la-600-000-euro_56184.html

 

  1. GUZ și La Familia sau România și Rep. Moldova se reunesc în hip-hop

Celebra formație de hip-hop din România, La Familia, s-a reunit, iar pentru primul videoclip într-un nou format: alături de un rapper din Republica Moldova.

http://infoprut.ro/47024-guz-si-la-familia-sau-romania-si-rep-moldova-se-reunesc-hip-hop.html

 

  1. UE a lansat apelul pentru propuneri de proiecte – „Primarii pentru creşterea economică”

Scopul concursului este de a susţine autorităţile locale în implementarea planurilor locale de dezvoltare economică, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a oraşelor şi la dezvoltarea economică locală în Armenia, Moldova, Georgia, Ucraina, Belarus şi Azerbaidjan.

http://curentul.md/stiri/ue-a-lansat-apelul-pentru-propuneri-de-proiecte-primarii-pentru-cresterea-economica.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ