Presedintele Parlamentului European despre limba moldovenească: Ar trebui să se găsească o soluţie convenabilă.

0
53

Preşedintele Parlamentului European Hans-Gert Poettering a declarat marţi la Bucureşti că ar trebui să se găsească o soluţie convenabilă tuturor în privinţa menţionării limbii moldoveneşti în documente europene şi refuzului României de a accepta această menţiune. „Recomand să se găsească o soluţie convenabilă pentru toate părţile”, a spus preşedintele legislativului european, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, potrivit NewsIn.

NewsIn mentioneaza ca Poettering nu a făcut niciun alt comentariu referitor la dezacordul României faţă de documente comunitare care ar fi încheiate cu Republica Moldova şi în care ar fi menţionată limba moldovenească.

Ministrul de externe Adrian Cioroianu a declarat luni că România nu va ratifica documentele dintre UE şi Republica Moldova în care va exista referire la limba moldovenească, „o sintagmă politică”, folosită „dintr-un impuls pur politic” de autorităţile de la Chişinău.

„Este puţin probabil ca autorităţile de acum ale Republicii Moldova să renunţe la sintagma limba moldovenească. E limpede că este o sintagmă politică, sper că nu aveţi niciun fel de îndoială că autorităţile de la Chişinău acum folosesc limba moldovenească dintr-un impuls pur politic”, a spus ministrul român de externe, într-o întâlnire cu presa după dejunul de lucru de la Reuniunea Consiliului de Afaceri Generale şi Relaţii Externe (CAGRE) de la Luxemburg.

În acest context, România poate fi pusă în situaţia de a nu semna niciun document atunci când vor trebui ratificate de fiecare stat membru în parte, documentele dintre R. Moldova şi UE, a spus şeful diplomaţiei române.

Sursa: NewsIn

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ