Preşedintele PNL: Unirea cu România este singura cale de integrare accelerată a Republicii Moldova în UE

0
87

Partidul Naţional Liberal (PNL) pune la îndoială aderarea, în următorii 20 de ani, a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în cazul în care nu va fi creată o Uniune Interstatală cu România. O declaraţie în acest sens a făcut liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, în cadrul unei conferinţe de presă miercuri, 21 aprilie, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit liderului PNL, Vitalia Pavlicenco, consecinţele pactului Molotov-Ribbentrop, anii de guvernare retrogradă, dar şi faptul că ultimele alegeri parlamentare nu au oferit o stabilitate politică – amână aderarea la UE pe un timp nedeterminat. „Unirea cu România este singura cale de integrare accelerată a Republicii Moldova în UE, iar PNL îşi asumă responsabilitatea să înceapă acest proces. Poporul trebuie să se pronunţe asupra dorinţei sau nedorinţei unirii cu România, participând la un referendum”, a spus Vitalia Pavlicenco.

În opinia liderului PNL, Republica Moldova va avea mai mult succes în calea ei spre integrare europeană, dacă va fi ajutată de România. Apariţia, după 29 iulie 2009, a noilor oportunităţi – trecerea în istorie a guvernărilor retrograde, micul trafic la frontieră, îmbunătăţirea relaţiilor cu România, viziunile pro-europene ale tinerilor – fac posibilă această unire. Nici Găgăuzia, nici Transnistria nu vor putea pune piedici acestui proces, susţine liderul PNL. „Locuitorii din Transnistria vor fi atraşi de nivelul de viaţă din partea dreaptă a Nistrului şi vor dori şi ei să se unească cu România, să se integreze în UE. Găgăuzii sunt şi ei victimele rusificării. O să explicăm tuturor avantajele unirii cu România şi credem că vom avea susţinerea populaţiei”, a precizat Vitalia Pavlicenco.

PNL va participa în alegerile anticipate şi va transmite alegătorilor mesajul unirii cu România. Opiniile on-line, dar şi cererile de redobândire a cetăţeniei române demonstrează că marea majoritate a populaţiei Republicii Moldova vede integrarea ţării în Europa doar cu ajutorul României, a subliniat liderul PNL.

Referindu-se la acuzaţiile aduse de membrul grupului de iniţiativă al mişcării „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, privind aplicarea metodelor de presiune şi intimidare a tinerilor care vor să facă politică, Vitalia Pavlicenco a declarat că în discuţia telefonică cu aceasta nu a făcut presiuni şi nu a recurs la intimidări. „Vasile Costiuc este o persoană ingrată în atitudinile sale, a fost prin mai multe formaţiuni, îşi caută un loc în politică, dar o face prin atacarea şi intimidarea liderilor politici”, a spus Vitalia Pavlicenco.

sursa: INFO-PRIM-NEO

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ