Presedintele Republicii Moldova a discutat perspectivele de reglementare transnistreana cu secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

0
47

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, l-a primit, pe 3 martie, pe Iuri Zubakov, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, cu care a facut un schimb de opinii privind stadiul actual al relatiilor moldo-ruse si perspectiva reglementarii conflictului transnistrean, transmite serviciul de presa prezidential, fara a oferi alte amanunte asupra intrevederii celor doi oficiali si asupra vizitei lui Zubakov la Chisinau.
Potrivit Agentiei INFOTAG, Iuri Zubakov sa aflat la Chisinau timp de 3 zile, intr-o vizita confidentiala. Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate rus a avut intrevederi la aparatul prezidential, la Guvern, la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene si cel al Reintegrarii. Zbakov, care pina in aprilie 2004 a fost Ambasador al Rusei in R.Moldova, a abordat subiecte de activizare a relatiilor moldo-ruse si reluare a procesului de negocieri pentru rezolvarea problemei transnistrene.

Chiar daca in noiembrie 2006, Presedintii Republicii Moldova si Rusiei au convenit asupra reluarii livrarilor de vinuri moldovenesti, problemele tehnice privind demararea exporturilor ramin nerezolvate, inclusiv, din cauza crizei in reglementarea transnistreana, survenita odata cu suspendarea tratativelor, la inceputul anului 2006.

Sursa: Infotag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ