Preşedintele României a adresat un mesaj special românilor din R.Moldova

0
37

basescu basarabiaTraian Băsescu, Preşedintele României, a adresat un mesaj special românilor din Republica Moldova, cu ocazia referendumului în problema demiterii sale, preconizat pentru 19 mai, în care le mulţumeşte pentru sprijin şi „mobilizare frăţească”, informează Agenţia INFOTAG.

 

„Dragi români din Republica Moldova, în aceste clipe de frămîntare, sora voastră România, vă demonstrează că democraţia nu e un cadou. Democraţia e acel sistem mereu perfectibil, în care cetăţeanul e piesa-cheie. Fără cetăţeni activi şi implicaţi, democraţia se poate preface într-o faţadă fără conţinut. Criza politică din România vă arată şi vouă, fraţilor noştri de peste Prut, că lupta pentru democraţie nu se opreşte niciodată”, se spune în mesaj.

 

Şeful statului român susţine că cetăţenii au de făcut o alegere majoră; că „ei nu vor alege pentru un preşedinte sau altul, ci pentru un tip de viitor sau altul. „România a devenit stat-membru ai Uniunii Europene. E o şansă de care toţi românii au dreptul să profite, pentru a obţine o dezvoltare economică şi socială cît mai rapidă. După 17 ani de tranziţie, actuala societate e polarizată între cei extrem de bogaţi, care vor să confişte decizia politică, şi cetăţenii obişnuiţi, care simt că opţiunea lor electorală este furată, deodată cu dreptul lor la un plus de prosperitate”, afirmă Traian Băsescu.

 

El declară că are „o viziune politică diferită” – „le propune românilor o societate a justiţiei independente, în care toţi au şanse egale şi sînt egali în fata legii”. „Pe mine mă umple de energie voinţa unei majorităţi de cetăţeni care vor, cu adevărat, sa terminăm etapa tranziţiei şi să construim un alt soi de societate. Această uriaşă energie, acumulată în sufletul a milioane de români din ţară şi din afara ei, va fi cea care va spune NU pe 19 mai, la referendum. Prin acel NU pus pe buletinul de vot, vom rămîne împreună. Nimeni nu ne va putea opri ambiţia legitimă de a crea o nouă Românie”, se spune în mesajul citat.

 

Totodată, Preşedintele român promite să susţină şi în continuare Moldova „pe traiectoria euro-atlantică deja parcursă de România”. „Faptul că mă sprijiniţi contează enorm. Vă mulţumesc pentru această mobilizare frăţească”, se mai menţionează în mesajul lui Traian Băsescu către românii din Republica Moldova.
Sursa: Infotag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ