Președintele Senatului de la București: „Basarabia se află mai aproape ca oricând de reunirea cu România”

0
133
  1. Noul bust al regelui Ferdinand I de la Ialoveni, simbol al Unirii

Bustul regelui României Ferdinand I a fost inaugurat astăzi la Ialoveni, chiar la aniversarea de 580 de ani a orașului. La ceremonie au participat Principele Radu al României, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, dar și alți oaspeți. Cei din urmă au declarat că bustul regelui este un simbol al Unirii.

http://www.timpul.md/articol/noul-bust-al-regelui-ferdinand-i-de-la-ialoveni-simbol-al-unirii-99597.html

 

  1. Președintele Senatului de la București: „Basarabia se află mai aproape ca oricând de reunirea cu România”

Președintele Senatului de la București, Călin Popescu-Tăriceanu a lansat către cetățenii Republicii Moldova un apel în contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc duminică. În viziunea politicianului, în cadrul scrutinului din 30 octombrie, românii dintre Prut și Nistru urmează să facă un pas important spre Reunirea cu România.

http://infoprut.ro/45575-presedintele-senatului-de-la-bucuresti-basarabia-se-afla-mai-aproape-ca-oricand-de-reunirea-cu-romania.html

 

  1. Vladimir Putin, declaraţii pe subiectul Turkish Stream despre România şi Rep. Moldova

Gazoductul ruso-turc Turkish Stream va afecta nu doar Ucraina, tăindu-i accesul energetic la ruta transbalcanică, ci şi Republica Moldova şi România. Declaraţia îi aparţine liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. 

http://infoprut.ro/45569-vladimir-putin-declaratii-pe-subiectul-turkish-stream-despre-romania-si-rep-moldova.html

 

  1. Pe scurt, despre Basarabia

Așa și Basarabia. E un organ amputat. Atât. Unirea cu România, însă, ca și a Germaniei de est cu cea de vest, ar aduce beneficii imediate, la nivel de luni. Nu mă credeți, frați basarabeni? Dar o mare parte dintre voi deja simțiți beneficiile astea. Aveți pașapoarte românești? Plecați în Vest, ca orice român. Aveți carte de identitate românească? Primiți alocații pentru copii ca orice român din vestul Prutului. Chiar dacă nu sunteți parte a statului român, chiar dacă nu locuiți în România. Știți asta. De aia sunteți câte 1000 într-un apartament de prin România ca să obțineți aceste alocații. Ridicole pentru cei din România, uriașe pentru ce oferă statul în care trăiți de fapt. Vă fac o schemă? Cum puteți să beneficiați deja de aceste avantaje ale apartenenței la statul român și să votați pentru Uniunea cu Rusia promovată de Dodon, sau pentru o fantomatică aderare la UE?

 

http://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Pe-scurt-despre-Basarabia-137711

 

 

 

 

  1. Dialog electoral între Dorin Chirtoacă și Maia Sandu. Chirtoacă: altă cale decât Unirea nu există. Maia Sandu: Unirea nu o face Maia Sandu și Dorin Chirtoacă. Poporul decide!

Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, reprezentantul lui Mihai Ghimpu într-o dezbatere electorală care a avut loc miercuri seară la Chișinău, a spus că e gata s-o sprijine pe Maia Sandu ca socialistul Igor Dodon să nu ajungă președinte, dar a pus o singură condiție, transmite Romanian Global News.

„Doamna Maia Sandu, noi vă susținem, ne retragem din această cursă electorală în cazul în care semnăm aici pentru Unire și luptăm împreună pentru asta. Atunci fără nicio problemă ne retragem și vă susținem”, i-a transmis Chirtoacă liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, citat de www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/23295-dialog-electoral-intre-dorin-chirtoac-i-maia-sandu-chirtoac-alt-cale-decat-unirea-nu-exist-maia-sandu-unirea-nu-o-face-maia-sandu-i-dorin-chirtoac-poporul-decide.html

 

  1. Județul Neamț se înfrățește cu două raioane din Republica Moldova

Nemțenii urmează să se înfrățească și la nivel protocolar cu frații din Republica Moldova. Conform unor proiecte de hotărâre ale Consiliului Județean Neamț, ce se vor dezbate în ședința ordinară de luni, 31 octombrie, Neamțul ar urma să încheie înfrățiri cu raioanele Anenii Noi și Dondușeni.

http://www.ziarulderoman.ro/judetul-neamt-se-infrateste-cu-doua-raioane-din-republica-moldova/

 

  1. Jurnalistul Sabin Orcan, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Se dă un meci între Maia Sandu și Igor Dodon

Jurnalistul Sabin Orcan l-a întrebat pe Traian Băsescu ce ar face Rusia dacă s-ar ajunge la o unire cu statul vecin. În acest context, Traian Băsescu a răspuns că „România nu vizează o refacere a integrității teritoriale prin forță, ci folosind Articolul 1 de la Helsinki”. „România are ce da la schimb Rusiei. Eu aș recunoaște anexarea Crimeei. Crimeea nu se mai întoarce la Ucraina cât e lumea”, a continuat el.

Jurnalistul Sabin Orcan a subliniat că România și-ar strica relațiile cu Ucraina, iar Traian Băsescu a răspuns că „statele nu sunt ONG-uri de caritate”.

„Nu sunt adept al anexării Crimeii, dar spun că România are soluții”, a mai spus fostul președinte.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/jurnalistul-sabin-orcan–despre-alegerile-prezidentiale-din-republica-moldova–se-da-un-meci-intre-maia-sandu-si-igor-dodon-431585

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ