Preşedintele Vladimir Voronin, chemat în judecată de o parlamentară.

0
67

Parlamentara Vitalia Pavlicenco, liderul Partidului National-Liberal (PNL), l-a actionat in judecata pe presedintele Vladimir Voronin, de la care cere despagubiri de jumatate de milion de lei pentru lezarea onoarei, demnitatii si reputatiei ei profesionale, informeaza Agentia DECA-press.

Intr-o emisiune recenta la postul de televiziune „NIT”, presedintele Voronin a declarat ca multi dintre cei care se considera romani in R. Moldova, inclusiv Vitalia Pavlicenco, ar proveni din randurile fostului PCUS si KGB si ca ar fi fost finantati cu bani grei in ultimii 15 ani de catre Guvernul Romaniei.

In cererea adresata judecatoriei Sectorului Centru al Chisinaului, Vitalia Pavlicenco mentioneaza ca n-a primit nici un ban din proiecte, granturi, programe sau alte actiuni finantate de guvernul roman. De asemenea, Vitalia Pavlicenco declara ca n-a avut niciodata vreo colaborare cu KGB, fapt confirmat si de Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova inca in octombrie 2006. Intr-o informatie oficiala, solicitata de Vitalia Pavlicenco, SIS a confirmat ca nu detine nici un dosar in privinta ei si nici alte materiale documentare.

Serviciul de presa al Presedintiei a comunicat ca nu a pregatit vreun comentariu pe marginea cazului.

Experti in domeniul jurisprudentei apreciaza sansele unui castig de cauza a Vitaliei Pavlicenco drept minime, intrucat sistemul judiciar din Moldova mai continua sa fie criticat de instantele internationale pentru lipsa de transparenta si impartialitate. Desi, intr-o cauza civila cum e cea inaintata de liderul PNL, nu este necesara interventia Parlamentului sau a Procuraturii pentru lipsirea sefului statului de imunitatea sa constitutionala.

Sursa: DECA-PRESS

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ