Preţul unui cozonac de paşti variază între 7 şi 40 de lei

0
130

Liderul în panificaţie şi patiserie din Republica Moldova, SA „Franzeluţa”, a lansat pe piaţă, cu prilejul Sărbătorilor de Paşti, şase denumiri noi de cozonaci şi checuri – Delicat, Fantastic, Festivitate, Surpriză, Panettone şi Licurici. Preţuri produselor de patiserie puse în vânzare de sărbători variază între 7 şi 40 de lei, pentru cozonaci, şi între 12 şi 70 de lei, pentru checurile pascale. Adepţii produselor tradiţionale vor putea procura, contra 30 de lei, pasca tradiţională cu brânză de vaci „Chişinău”.
Cele şase denumiri de cozonac, oferite de SA „Franzeluţa”, sunt preparate după reţete tradiţionale, dar în forme originale, cum este şi cozonacul Mieluţ (ce reprezintă o coptură în formă de miel), considerat un cadou minunat pentru copii. Punctul de atracţie în magazinele de firmă ale SA „Franzeluţa” îl constituie forma şi coloritul ambalajelor originale şi ale cutiilor din carton ale checurilor pascale, cel mai scump fiind checul Panettone, preparat conform tehnologiei italiene, care costă 70 de lei.
Referitor la inovaţiile implementate în sortimentului de producţie pascală, directorul direcţiei marketing a SA „Franzeluţa”, Margarita Bologan, ne-a spus că, în acest an, toate checurile au fost coapte în după tehnologia italiană, „în corex”. Aceasta prevede aplicarea pe copturi a unui înveliş special, toate checurile având un ambalaj nou şi interesant, conform standardelor europene. „Volumul producţiei pascale din anul acesta este mai mare decât anul precedent, deoarece şi cerinţele sunt mai mari. Au fost lansate produse noi, dintre care cel mai solicitat este pasca Licurici, fabricată special pentru copii”, a precizat Margarita Bologan.
Vânzătoarele afirmă că, ţinându-se cont de mărime, cumpărătorii preferă cozonacii mari, deoarece ei vor fi farmecul mesei de sărbătoare. Cozonacii mici sunt cumpăraţi mai mult pentru Sfânta Liturghie, de la biserică. Totuşi, cele mai solicitate produse sunt cele tradiţionale. Cumpărătorii ne-au declarat că preţurile sunt accesibile, iar după gust nu cedează celor fabricate în Italia.
autor:Virginia ROŞCA, FLUX

sursa: http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20139&cat=Cotidian%20National&rub=Social&num=46

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ