Primari români şi moldoveni au elaborat, la Iaşi, un memorandum pro-unire

0
209
  1. Primari români şi moldoveni au elaborat, la Iaşi, un memorandum pro-unire

Mai mulţi primari care susţin unirea României şi Basarabia s-au întâlnit, sâmbătă, la Iaşi, pentru a forma o Ligă a Aleşilor Locali Unionişti, iar în acest sens a fost elaborat un memorandum pro-unire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarii unionişti din România şi Republica Moldova s-au reunit, sâmbătă, la Palatul Culturii din Iaşi, ei formând o Ligă a Aleşilor Locali Unionişti din care fac parte conducătorii a 100 de localităţi şi, de asemenea, vor elaborat un memorandum pro-unire.

http://www.zf.ro/eveniment/primari-romani-si-moldoveni-au-elaborat-la-iasi-un-memorandum-pro-unire-17056955

 

  1. Gest istoric: Satul lui Dodon votează astăzi Unirea cu România

Gest istoric: satul în care s-a născut Igor Dodon a votat astăzi Unirea cu România. Acest lucru s-a întâmplat după ce reprezentanţii comunei au întrebat fiecare cetăţean şi majoritatea a decis să aprobe declaraţia de unire cu România.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/live-gest-istoric-satul-dodon-voteaza-unirea-romania-1_5aa3b010df52022f7565b70c/index.html

 

  1. S-a constituit Liga Aleşilor Locali din România şi Rep. Moldova!

La Iași, a avut loc sâmbătă ședința comună a primarilor unioniști din Republica Moldova și România.

Întrevederea a avut loca iniţiativa primarului de Iaşi, Mihai Chirica.

La întâlnire au participat peste 200 de reprezentanţi ai autorităţilor locale din România şi Republica Moldova, dintre care 100 de aleşi locali care au semnat Declaraţia de Unire cu România.

http://infoprut.ro/49499-s-a-constituit-liga-alesilor-locali-din-romania-si-rep-moldova.html

 

  1. Comuniștii declară război Unioniștilor. Vor comitete pentru statalitate în fiecare localitate

Comuniștii vor ca în fiecare localitate sa fie create comitete pentru suveranitate. Acest lucru se regăsește într-o declarație semnată astăzi la plenara PCRM după ce Vladimir Voronin a declarat că mișcările unioniste din ultima perioada sunt un pericol pentru R.Moldova. Liderul PCRM este de părerea că se impun măsuri urgente pentru a contracara extinderea acestui curent.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/27620/Comuni%C8%99tii-declar%C4%83-r%C4%83zboi-Unioni%C8%99tilor-Vor-comitete-pentru-statalitate-%C3%AEn-fiecare-localitate.htm

 

  1. Peste 1.000 de sportivi marchează Centenarul, la Maratonul Nisipului, pe plaja din Mamaia

Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul tricolor la cea de-a cincea ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul sportiv internaţional se va desfăşura pe plaja din staţiunea Mamaia, scrie Mediafax.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27605/Peste-1000-de-sportivi-marcheaz%C4%83-Centenarul-la-Maratonul-Nisipului-pe-plaja-din-Mamaia.htm

 

  1. Aleşii locali unionişti din România şi Republica Moldova sună mobilizarea pentru reîntregirea naţională

Peste 200 de reprezentanţi ai administraţiei locale din România şi Republica Moldova s-au întâlnit sâmbătă la Iaşi pentru a solicita Parlamentelor de la Bucureşti, respectiv Chişinău, să emită o declaraţie comună privind reîntregirea naţională prin Unirea celor două state.

http://epochtimes-romania.com/news/alesii-locali-unionisti-din-romania-si-republica-moldova-suna-mobilizarea-pentru-reintregirea-nationala—272121

 

 

  1. Dragnea vrea sa trimita ajutoare sociale si in Republica Moldova

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Congres, ca va lua in considerare acordarea de ajutoare financiare in vara acestui an categoriilor de persoane cu venituri mici si foarte mici din Republica Moldova.

http://www.ziare.com/liviu-dragnea/presedinte-psd/dragnea-vrea-sa-trimita-ajutoare-sociale-si-in-republica-moldova-1505288

 

 

  1. Sate întregi au trecut Prutul!-mărturii din documente, despre suferința românilor basarabeni sub ocupație. Emisiunea ”Weekend cu prieteni” (10.03.2018), realizator Mihaela Munteanu

La ”Weekend cu prieteni” am avut un alt invitat de excepție- istoricul Ion Varta, director al Arhivelor Statului Moldova, reputat cercetător.  Despre ce vorbesc documentele pe care le răsfoim împreună?

Vorbesc despre suferințele românilor basarabeni în anii de ocupație sovietică -inimaginabile și generatoare de curaj și rezistență, din trecut și până în aceste zile.

http://radioiasi.ro/emisiuni/weekend-cu-prieteni/sate-intregi-au-trecut-prutul-marturii-din-documente-despre-suferinta-romanilor-basarabeni-sub-ocupatie-emisiunea-weekend-cu-prieteni-10-03-2018-realizator-mihaela-munteanu/

 

  1. ”Iubesc Femeia”. Spectacol emoționant de Centenar

Vineri, 9 martie, la ora 18.00, Centrul de Cultură Urbană Casino a celebrat ziua internațională a femeii într-un mod inedit, sub egida Cluj 100. „Iubesc femeia” a fost un interesant recital de romanțe și canțonete din repertoriul românesc, japonez și italian, în care vor performa artiști de excepție precum soprana Ato Kawara, tenorul Ruslan Bârlea (Teatrul Național) sau pianista Eva Butean.

http://www.napocanews.ro/2018/03/iubesc-femeia-spectacol-emotionant-de-centenar.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ