Primăria Iaşi va găzdui pe 26 august primul Congres al Reîntregirii Neamului

0
56
  1. Cei mai mulți turiști care vizitează R. Moldova sunt din România! Câți au trecut Prutul în prima jumătate din anul 2018

Mai mult de jumătate dintre turiștii care ne vizitează republica sunt din România.

Biroul Naţional de Statistică transmite că, în prima jumătate a anului curent, 59,2% din numărul total al străinilor care au venit în R. Moldova erau de peste Prut, adică peste 1,1 milioane de oameni.

https://www.ziarulnational.md/cei-mai-multi-turisti-care-viziteaza-r-moldova-sunt-din-romania-cati-au-trecut-prutul-in-prima-jumatate-din-anul-2018/

 

  1. Şcoala de Vară „100 de prieteni români”

În perioada 6 – 10 august, s-a desfăşurat proiectul educativ „Școala de vară – 100 de prieteni români”, în care 50 de elevi şi 5 cadre didactice din raionul Nisporeni, inclusiv elevi și ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraşului Nisporeni, şi 35 de elevi și cadre didactice din județul Ialomița au desfăşurat diverse activităţi în comun.

http://infoprut.ro/50497-scoala-de-vara-100-de-prieteni-romani.html

 

  1. Presa din RM trece prin vremuri antagoniste în ceea ce privește libera exprimare

Presa din Republica Moldova trece prin vremuri antagoniste în ceea ce priveşte libertatea de exprimare. Cetățenii Republicii Moldova sunt nemulțumiți de nesiguranța și irealitatea redată de mass media. Unii dintre ei renunță să se mai informeze, întrucât nu știu care este adevărul.

https://10tv.md/2018/08/11/video-presa-din-rm-trece-prin-vremuri-antagoniste-in-ceea-ce-priveste-libera-exprimare/

 

  1. Retragerea trupelor ruse din Transnistria, introdusă în pachetul de sancțiuni SUA contra Rusiei

Donald Trump ar putea să ceară public guvernului rus să-şi retragă trupele militare din Moldova, Georgia şi Ucraina, potrivit noului pachet de sancţiuni, pregătit de republicanul Lindsey Graham şi care conţine un îndemn în acest sens.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/35271/DOC–Retragerea-trupelor-ruse-din-Transnistria-introdus%C4%83-%C3%AEn-pachetul-de-sanc%C8%9Biuni-SUA-contra-Rusiei.htm

 

  1. Creştere spectaculoasă a numărului de studenţi din Republica Moldova la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a raportat o creştere cu 40% a numărului candidaţilor din Republica Moldova şi Ucraina, admişi la programele de licenţă şi masterat, în cadrul sesiunii de admitere pentru românii de pretutindeni, informează Monitorul de Suceava.

http://tvrmoldova.md/social/crestere-spectaculoasa-a-numarului-de-studenti-din-republica-moldova-la-universitatea-stefan-cel-mare-din-suceava/

 

  1. Primăria Iaşi va găzdui pe 26 august primul Congres al Reîntregirii Neamului

Oraşul Iaşi va găzdui primul Congres al Reîntregirii Neamului. La eveniment vor participa delegaţi din toate teritoriile istorice româneşti cu mesaje de reîntregire a neamului românesc.

http://tvrmoldova.md/centenar/video-primaria-iasi-va-gazdui-pe-26-august-primul-congres-al-reintregirii-neamului/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ