Primăria mun. Chişinău a rămas fără „scut”

0
84

scut
Comisariatul general de Poliţie a retras postul de poliţie din incinta Primăriei mun. Chişinău în dimineaţa zilei de astăzi. Nicolae Manastârli, şeful Direcţiei Administrative a Primăriei, a aflat de la un reprezentant al Regimentului de Patrulă şi Santinelă „Scut” că potrivit unei indicaţii a conducerii Comisariatului General, postul de poliţie urmează a fi retras. Deocamdată, Primăria n-a fost înştiinţată oficial despre aceasta. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei mun. Chişinău, contactat telefonic de şeful Direcţiei Administrative, Constantin Avornic, comandantul Regimentului de Patrulă şi Santinelă „Scut” a comunicat că există o indicaţie din partea comisarului municipiului Chişinău, Eugen Axentiev, despre retragerea postului de poliţie de la Primăria capitalei.

Comisarul a fost convocat la şedinţa de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău pentru a prezenta explicaţii.

Solicitaţi de UNIMEDIA, responsabili de relaţii cu presa al regimentului „SCUT”, ne-au recomandat să ne adresăm la Comisaritatul Central sau Ministerul Afacerilor Interne, motivând prin faptul că „noi avem indicaţii de sus şi nu putem comenta”.

Cu comentarii din partea Comisaritatul Central şi Ministerului Afacerilor Interne vom reveni pe parcurs. Deocamdată nimeni nu a răspuns la apelurile noastre telefonice.

Primăria municipiului Chişinău îşi exprimă îngrijorarea în legătura cu acţiunea unilaterală şi inexplicabilă a Ministerului Afacerilor Interne, în condiţiile în care Primăria şi Consiliul Muncipal Chişinău îşi onorează obligaţiile pe care le are faţă de poliţie asigurând finanţarea integrală a acesteia, recent alocând şi mijloace suplimentare pentru procurarea de uniforme noi.

Primăria menţionează că în conformitate cu legea, menţinerea ordinii publice pe întreg teritoriul municipiului Chişinău, inclusiv la Primăria capitalei şi în incinta acesteia, rămâne a fi în continuare în sarcina poliţiei municipale.
Pentru moment, activitatea instituţiei nu este afectată. Pe parcursul zilei Direcţia administrativă a primăriei va identifica soluţii pentru asigurarea în continuare a pazei instituţiei se mai spune în comunicatul de presă al Primăriei.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=6013

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ