Primăria sector 1 Bucureşti oferă 920 de mii de euro pentru Chişinău

0
117
  1. Primăria sector 1 Bucureşti oferă 920 de mii de euro pentru Chişinău

În cel mai scurt timp vor începe lucrările de reabilitare a scărilor din granit din Parcul “Valea Morilor” din Chişinău. Reparaţia lor va fi posibilă cu sprijinul financiar de peste 900 de mii de euro, venit din partea primariei sectorului 1 Bucureşti. Un acord a fost semnat astăzi de catre primarul interimar al Chisinaului, Ruslan Codreanu şi primarul sectorului 1 al Bucurestiului, Daniel Tudorache.

http://tvrmoldova.md/economic/primaria-sector-1-bucuresti-ofera-920-de-mii-de-euro-pentru-chisinau/

 

  1. Gala 100 pentru Centenar la Bruxelles. 10 români de succes vor primi distincţii

10 români de succes, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţi româneşti peste hotare, din 10 ţări cu comunităţi semnificative de români, vor primi distincţii simbolice din partea Guvernului României. Decernarea va avea loc în cadrul Galei „100 pentru Centenar”, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

http://tvrmoldova.md/centenar/gala-100-pentru-centenar-la-bruxelles-10-romani-de-succes-vor-primi-distinctii/

 

  1. Mai multe companii româneşti vor să investească zeci de milioane de euro în Republica Moldova

Cel puţin cinci companii româneşti intenţionează să se extindă în ţara noastră şi promit investiţii de zeci de milioane de euro. Anunţul a fost făcut în cadrul forumului moldo-român „Excelenţă în business”, la care a participat ministrul Economiei Chiril Gaburici, omologul său de la Bucureşti, Dănuţ Andruşcă, dar şi zeci de oameni de afaceri din Moldova şi România, care sunt în căutare de parteneri.

https://www.publika.md/mai-multe-companii-romanesti-vor-sa-investeasca-zeci-de-milioane-de-euro-in-republica-moldova_3006048.html

 

  1. Americanii, sprijin financiar pentru Rep. Moldova. În ce domenii vor fi alocaţi banii

SUA va oferi asistență tehnică Republicii Moldova în valoare de 3,5 milioane de dolari în domeniul protecţiei copiilor şi pentru dezvoltarea mass-media independente.

http://infoprut.ro/50010-americanii-sprijin-financiar-pentru-rep-moldova-in-domenii-vor-fi-alocati-banii.html

 

  1. 206 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus, la Punctul pe Azi

Astăzi se împlinesc 206 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus, istoricii Vlad Mischevca şi Ion Negrei vor discutat diseară la Punctul pe AZi, această filă neagră din istoria noastră.

http://tvrmoldova.md/recomandari/206-ani-de-la-anexarea-basarabiei-de-catre-imperiul-rus-la-punctul-pe-azi/

 

  1. Constantin Codreanu: Miza acestui scrutin este viitorul românesc și european al capitalei

Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unităţii Naţionale la Primăria Chişinău, într-un interviu pentru agenţia IPN, a declarat că a venit la Chişinău pentru a se implica în politică, pentru că aici, potrivit lui, lucrurile degradează. Candidatul consideră că el este o alternativă pentru chişinăuieni şi că este unicul care îl poate învinge pe Ion Ceban în turul II al alegerilor locale.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/30945/Constantin-Codreanu-Miza-acestui-scrutin-este-viitorul-rom%C3%A2nesc-%C8%99i-european-al-capitalei.htm

 

  1. UE va finanța repararea podului Gura Bâcului – Bâcioc

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko, potrivit unui comunicat al Biroului de Reintegrare.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/30992/UE-va-finan%C8%9Ba-repararea-podului-Gura-B%C3%A2cului—B%C3%A2cioc.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ