Primarii din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău!

0
139

 

  1. „Flacara Unirii Centenare” va ajunge la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa. Vezi programul evenimentului

Asociaţia Comunelor din România organizează în data de 10 mai 2018, evenimentul ”FLACĂRA UNIRII CENTENARE”, manifestare care își propune realizarea unei uniri, de această dată culturală, eminamente simbolică, a tuturor românilor. 

http://bittv.info/flacara-unirii-centenare-va-ajunge-la-muzeul-memorial-alexandru-ioan-cuza-din-ruginoasa/

 

  1. Primarii din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău!

 La data de 11 mai, 2018, la Chișinău va avea loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova. În acest context, peste o sută de primari din România și Republica Moldova se vor reuni pentru a discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova. De asemenea, la ședință sunt așteptați să participe și demnitari din cele două state. Evenimentul va avea loc în contextul în care în anul 2018 celebrăm Centenarul Marii Uniri de la 1918, se arată într-un comunicat al CALM.

https://10tv.md/2018/05/08/primarii-din-romania-si-republica-moldova-se-reunesc-lachisinau/

 

  1. Eroii români căzuți în lupte vor fi comemorați la Chișinău

Asociația „UNIREA – ODIP” va organiza miercuri, 9 mai 2018, la ora 12:10, un eveniment de comemorare a eroilor români căzuți în lupte.

http://infoprut.ro/49944-eroii-romani-cazuti-in-lupte-vor-fi-comemorati-la-chisinau.html

 

  1. România este principalul furnizor de produse petroliere pentru Republica Moldova

România reprezintă principalul furnizor de produse petroliere pentru Republica Moldova. 97% din importurile de benzină sunt de peste Prut.

http://tvrmoldova.md/actualitate/romania-este-principalul-furnizor-de-produse-petroliere-pentru-republica-moldova/

 

  1. Proiectele Sibiului, la Centenarul României: “ilustrăm și foametea din 1918, când se mânca sevă de fag“

Muzeul Astra și Biblioteca Astra sunt primele instituții sibiene care vor primi finanțare pentru organizarea de proiecte pe tema celor 100 de ani de la Marea Unire. Cel mai amplu proiect se va desfășura în Muzeul din Dumbrava și are rolul de a reda, pe viu, lecții de “istorie adevărată, nu propagandă“ despre perioadele care au precedat și urmat Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Alături de fondurile alocate de administrația locală, proiectele dedicate Centenarului vor beneficia de cofinanțări de peste o jumătate de milion de lei.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/05/08/proiectele-sibiului-la-centenarul-romaniei-ilustram-si-foametea-din-1918-cand-se-manca-seva-de-fag/

 

  1. Comunicat de presă al Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. La data de 20 decembrie 2017, Programul România – Republica Moldova 2014-2020 a lansat cel de-al doilea apel de proiecte de cooperare transfrontalieră, adresat proiectelor SOFT, cu termen de depunere a cererilor până la data de 7 mai 2018.

https://www.moldpres.md/news/2018/05/08/18003749

 

  1. Participă gratuit la Codecamp Chișinău, una dintre cele mai mari conferințe IT din România și Republica Moldova

Peste 25 de sesiuni organizate în 6 track-uri paralele, susținute de speakeri din Republica Moldova și România, dar și internaționali și acces gratuit pentru participanți, în cadrul Codecamp Chișinău.

http://diez.md/2018/05/08/participa-gratuit-la-codecamp-chisinau-una-dintre-cele-mai-mari-conferinte-din-romania-si-republica-moldova/

 

  1. ONG-urile sunt invitate sa faca propuneri pentru proiecte Centenar

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale organizează sesiunea de selecţie a propunerilor de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial formulate şi asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

https://infooradea.ro/ong-urile-sunt-invitate-sa-faca-propuneri-pentru-proiecte-centenar/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ