Primarii şi consilierii sociali liberali susţin că sunt intimidaţi de actuala putere

0
68

Primarii şi consilierii din partea Partidulului Social-Liberal (PSL) susţin că sunt intimidaţi, persecutaţi şi supuşi presiunilor psihologice de actuala putere. Declaraţii în acest sens au fost făcute, marţi, în cadul unei conferinţe de presă, de Vasile Asimionesei, preşedintele Asociaţiei primarilor şi consilierilor social-liberali.

Potrivit lui Asimionesei, primar al localităţii Bălăsineşti, raionul Briceni, toate demersurile social-liberalilor din teritoriu la Ministerul Administraţiei Publice Locale, la Parlament sau Preşedinţie rămân fără răspuns şi fără explicaţii, iar accesul la mediatizare prin presa locală, TV sau ziar finanţate din bugetul local le este restricţionat. Totodată, preşedintele Asociaţiei primarilor şi consilierilor social-liberali a susţinut că printr-o „directivă verbală, Consiliile raionale le-au cerut să participe la alegerile următoare fie în calitate de candidaţi independenţi, fie pe listele partidului de guvernământ sau ale altuia agreat de PCRM şi să părăsească partidul din care fac parte”.

„Mai mult chiar, comuniştii găsesc sau inventează pretexte ridicole pentru a persecuta şi intenta dosare penale” afirmă sursa citată. „La 20 februarie curent, au încercat să-mi însceneze o luare de mită în schimbul favorizării obţinerii unui teren de pământ din patrimoniul public, însă eu am anunţat grupul operativ al organelor de poliţie”, a declarat Asimionesei. „Fiecare raion are un „tătuc” din rândul deputaţilor în Parlament care de fapt decide tot”, a adăugat Grigore Manole, fost deputat, consilier raional în Străşeni. Fost profesor de istorie şi inspector la Direcţia raională de învăţământ, el a susţinut că din cauza „activismului său politic” şi-a pierdut locul de muncă în 2003 şi este în continuare şomer.

Oleg Serebrian, preşedintele Partidului Social-Liberal a comunicat că urmează să aibă o întrevedere cu Vladimir Ristovski, Reprezentant Special al Secretarului Consiliului Europei pentru a-l informa despre această situaţie.

Circa 30 de primari de localităţi din Moldova fac parte din Partidul Social-Liberal.

Aceasta este a doua oară când Serebrian acuză formaţiunea majoritară. Recent, el a afirmat că deputaţii din PCRM primesc apartamente în Casa Hotel a Parlamentului în regim prioritar. Totodată, Dumitru Braghiş, deputat, liderul Partidului Democraţiei Sociale susţinea anterior că ar fi intimidat şi ameninţat la comanda guvernării.

Acuzele din ultimul timp, au rămas fără o reacţie publică din partea Partidului Comuniştilor din Moldova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ