Primarul capitalei a informat consilierii despre desfăşurarea lucrărilor la lacul „Valea Morilor”

0
61

Foto: Info Prim Neo

Lucrările de la lacul Valea Morilor se desfăşoară parţial ilegal şi fără acoperire financiară, dar acestea nici nu pot fi stopate, a declarat primarul capitalei Dorin Chirtoacă, în cadrul unei note informative prezentate consilierilor municipali. El a declarat că în iulie 2006, a fost organizată o licitaţie publică pentru proiectarea zonei de agrement, pe care a câştigat-o institutul „Chişinău-Proiect”. La finele lunii septembrie, a fost eliberat certificatul de urbanism. În luna octombrie, au fost pornite lucrările de evacuare a apei din lac, printr-o dispoziţie a primarului interimar de atunci, Vasile Ursu. În decembrie-ianuarie a început evacuarea nămolului, fără o decizie a CMC în acest sens.

n iunie 2007, la jumătate de an după începerea lucrărilor de evacuare a nămolului, a avut loc licitaţia publică pentru desfăşurarea acestora. Licitaţia a fost câştigată de compania „Autocomtrans” care deja înfăptuia lucrările. La 26 iunie, a fost semnat contractul respectiv în sumă de peste 40 milioane lei. Până în prezent au fost efectuate lucrări de circa 10-12 milioane lei, lucrări care nu au o acoperire financiară şi începute în marea majoritate anterior semnării contractului. Compania s-a adresat primăriei că nu mai poate continua lucrările, deoarece majoritatea acestora au fost realizate din împrumuturi.

Este o situaţie cu dublă valenţă, pentru că, pe de o parte, nu există acoperire financiară şi, parţial, nici legală. Pe de altă parte, stoparea acestor lucrări, reprezintă compromiterea procesului propriu-zis de evacuare a nămolului şi amânarea cu cel puţin un an a reconstrucţiei, a concluzionat Chirtoacă.

Şi arhitectul-şef al municipiului, Vladimir Modârcă, a declarat că încetarea lucrărilor ar reduce la zero eficacitatea lucrărilor efectuate până în prezent.

Consiliul municipal urmează să examineze suplimentar situaţia pentru a adopta o decizie.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=1658

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ