Primarul capitalei isi sarbatoreste ziua de nastere

0
46

� � � � � � Dorin Chirtoaca, primarul general al municipiului Chisinau, isi sarbatoreste, joi, ziua de nastere. El implineste 29 de ani, informeaza Agentia DECA-press.
Dorin Chirtoaca este vicepresedinte al Partidului Liberal si a fost ales in calitate de primar la 17 iunie curent. El l-a devansat in turul doi de scrutin pe reprezentantul comunistilor, Veaceslav Iordan. Dorin Chirtoaca a devenit astfel cel mai tanar primar care s-a aflat vre-odata in fruntea capitalei si al doilea primar (dupa Serafim Urechean) ales direct prin votul alegatorilor.
El si-a inceput cariera politica acum doi ani. In acel an au fost organizate patru tentative de alegere a primarului municipiului Chisinau, insa toate au esuat din cauza prezentei slabe a alegatorilor la votare. Oricum, Dorin Chirtoaca a acumulat un rezultat bun, ceea ce a facut ca deja in alegerile din 2007 sa fie tratat drept unul din candidatii cu cele mai mari sanse la primaria capitalei.
Analistii politici considera incert viitorul politic al primarului capitalei. Ei afirma ca totul depinde de modul in care se va manifesta in functia actuala, in special in urmatorii 1,5 ani care au mai ramas pana la alegerile parlamentare din 2009.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ