Primarul general se arată preocupat de lipsa apei calde în căminele studenţeşti

0
52

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a dispus Direcţiei generale Educaţie, Ştiinţă Tineret şi Sport (DESTS) a municipalităţii să găsească o soluţie care ar permite livrarea, fără întreruperi, a apei calde către căminele studenţeşti din capitală.

Potrivit primarului, în căminele studenţeşti sunt cel puţin două probleme stringente: condiţiile igienice nesatisfăcătoare şi lipsa apei calde. Edilul a promis că se va implica în soluţionarea acestora, deşi nu este responsabilitatea autorităţilor locale.

Dorin Chirtoacă a menţionat că municipalitatea este dispusă să colaboreze cu conducerea instituţiilor de învăţământ superior, pentru a putea ajunge treptat la un alt nivel de prestări servicii în cămine.

În prezent căminele studenţeşti sunt asigurate cu apă caldă după un grafic săptămânal, a declarat şefa DESTS, Tatiana Nagnibeda.

Căminele studenţeşti din capitală sunt la autofinanţare, iar responsabilitatea pentru întreţinerea acestora revine în totalitate conducerii instituţiilor de învăţământ din Chişinău.

Tatiana Nagnibeda a declarat că va interveni pe lângă rectoratul instituţiilor de învăţământ superior din Chişinău pentru ca municipalitatea să preia o anumită cotă în întreţinerea căminelor.

http://www.info-prim.md/?x=&y=9591

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ