Primarul Iasiului: Şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova

1
101

sedinta comuna guverne romania rpeublica moldova

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, marti, ca va propune guvernelor din Republica Moldova si Romania sa tina o sedinta comuna la Iasi, cu scopul de a infiinta o comisie pentru urgentarea imbunatatirii relatiile dintre cele doua state, transmite NewsIn.Potrivit lui Nichita, pentru sustinerea propunerii va fi redactat, alaturi de istorici, un document care va fi transmis celor doua executive.

“Scopul este crearea unei comisii comune care sa analizeze stadiul relatiilor dintre Romania si Republica Moldova, stabilirea compatibilizarii intre diferite proiecte ale celor doua tari si realizarea unei strategii privind evolutia relatiilor”, a declarat primarul Iasiului, in conferinta de presa.

Nichita a mai spus ca aceasta initiativa a aparut cu ocazia conferintei “Identitatea romanilor din Basarabia si Transnistria intre trecut si viitor”, manifestare care a fost organizata de municipalitatea ieseana in perioada 18 – 19 septembrie. Evenimentul a marcat implinirea a cinci ani de la criza scolilor cu predare in grafie latina din regiunea transnistreana si 60 de ani de la deportarile din Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ