Primele constructii in complexul „Orasul Vinului” vor demara in luna august

0
67

Lucrarile de constructie a primelor obiective in Complexul „Orasul Vinului” vor incepe in luna august. Asta dupa ce intreprinderea de stat „Orasul Vinului” a reusit sa vanda in cadrul licitatiei zece loturi de teren unor intreprinderi din industria vinului, informeaza Agentia DECA-press.
Directorul intreprinderii „Orasul Vinului”, Ilie Carabetchi, sustine ca primele vor fi construite
in luna august un hotel, un restaurant in stil national si un magazin specializat in produse vinicole. Vor fi inaltate si cateva conace care vor gazdui intreprinderile vinicole din tara.
Cele zece loturi au fost achizitionate de 13 agenti economici, printre care „Milestii Mici”, „Vitis-Hancesti”, „Orhei-Vin”, „Aroma”, „VS-Export”. Valoarea celor circa doua hectare din complex este de aproximativ 18 milioane de lei.
La finele lunii iunie, va fi anuntata o noua licitatie pentru 29 de loturi.
Complexul viti-vinicol va fi construit dupa proiectul arhitectului Victor Vieru. Proiectul este evaluat la $30 milioane.
La inceputul acestui an, presedintele Vladimir Voronin s-a aratat nemultumit de zadarnicirea demararii lucrarilor de constructie si a cerut ca obiectivul sa fie inaugurat de Sarbatoarea Vinului din octombrie 2008.
http://www.deca.md/?cat=eco_and_bus&id=721

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ