Primele planuri ale noului primar Dorin Chirtoacă.

0
44

Dorin Chirtoaca, noul Primar General al municipiului Chisinau, a declarat dupa alegeri, pentru mai multe publicatii, ca exclude orice alianta postelectorala cu comunistii, care detin 16 mandate in Consiliul Municipal din totalul de 51. „In Consiliu urmeaza sa se formeze o majoritate democratica, iar PCRM sa treaca in opozitie.

Cred ca aceasta majoritate se va consolida si va deveni din ce in ce mai clara pe masura ce se vor derula sedintele Consiliului si vom discuta proiectele necesare pentru municipiu”, a spus Chirtoaca ;.
Potrivit Agentiei INFOTAG, printre primii pasi pe care ii intentioneaza noul primar se numara rezolvarea problemei transportului, a serviciilor comunale, „ca fiecare sa plateasca doar ceea ce consuma, nu si pierderile din retea”, pregatirile catre sezonul de incalzire 2007-2008, „actiuni prompte de eficientizare si debirocratizare a aparatului primariei si de asigurare a respectarii corectitudinii in relatia cu cetateanul”; stoparea „proiectelor abuzive”, implementarea carora a inceput in ultima vreme, „restabilirea situatiilor anterioare in ceea ce priveste spatiile verzi, acolo unde normele in vigoare au fost incalcate”.

Dorin Chirtoaca a declarat ca nu ii va propune nici o functie de raspundere lui Veaceslav Iordan la primarie, deoarece acesta „intra in opozitie si opozitia presupune altceva decit guvernarea”.

Noul primar spera ca, dupa terminarea campaniei electorale, va avea o relatie normala de colaborare cu administratia centrala. „Ii indemn pe reprezentantii puterii sa inteleaga ca, daca vor recurge la sabotaj, la presiuni, nu vor face decit sa-si creeze cu propriile miini probleme si nu vor avea decit de pierdut. La inceputul secolului al XXI-lea, in conditiile aspiratiilor europene declarate de actuala Putere, chiar nu are sens sa se aplice metode de pe vremea URSS”, a mai spus el.

Sursa: INFOTAG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ