Principesa Margareta, despre unirea României cu Basarabia: „Muncim la asta în fiecare zi”

0
133

 

  1. Principesa Margareta, despre unirea României cu Basarabia: „Muncim la asta în fiecare zi”

Întrebată de aceștia despre o modalitate prin care Casa Regală poate susține o nouă unire, aceasta a răspuns „O, Doamne! Muncim la asta în fiecare zi”,potrivit infoprut.ro.

Principesa Margareta și Principele Radu vor efectua o vizită în Republica Moldova în decembrie. „Acolo suntem foarte bine primiți, așa că vom continua să facem legături, avem misiuni economice cu oameni de afaceri din Republica Moldova. Ne simțim plini de speranță, ei sunt bucuroși să ne primească” a mai spus custodele coroanei regale despre basarabeni.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/principesa-margareta-despre-unirea-romaniei-cu-basarabia-muncim-la-asta-in-fiecare-zi-155659.html

 

  1. Anunț pentru cetățenii R. Moldova: Vreți să vizitați GRATUIT România în această vară? Iată OFERTA potrivită

În această vară, 100 000 de basarabeni pot beneficia de programul național de cunoaștere a României „Cunoaște-ți țara!”.

De mâine, în fiecare zi vor pleca autocare spre Mănăstirea Putna, Galați (Dunăre), București și Valea Prahovei, Transfăgărășanul și Cluj-Napoca.

Cei care doresc să ajungă în locațiile respective pot merge cu transportul propriu sau pot să se înscrie la autocarele special pregătite în cadrul programului. Înscrierile se fac pe siteul www.basarabia-acasa.ro sau la numerele de telefon 0 799 92 242; 0 799 92 298; 0 799 92 292.

http://www.ziarulnational.md/anunt-pentru-cetatenii-r-moldova-vreti-sa-vizitati-gratuit-romania-in-aceasta-vara-iata-oferta-potrivita/

 

  1. Peste 1.000 de basarabeni, în vizită la Târgu-Mureș

Peste 1.000 de basarabeni vor vizita municipiul Târgu-Mureș în această vară și în toamnă. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Primul grup va ajunge la Târgu-Mureș vineri, 15 iulie, și va vizita Cetatea Medievală, Palatul Culturii și centrul istoric.

http://stiritransilvania24.ro/mures/peste-1-000-de-basarabeni-in-vizita-la-targu-mures-11242/

 

  1. Sute de frați de peste Prut vin la Bistriţa

Mulți basarabeni sunt interesați să viziteze România, iar programul «Cunoaște-ți Țara» este prilejul ideal pentru aceștia să o descopere. Există multe solicitări de vizitare a Bistriței. Fac un apel la toți bistrițenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro. Sper ca această inițiativă să ducă la o creștere determinantă a numărului unioniștilor de peste Prut, pentru ca, în 2018, să facem unirea”, după cum a comunicat președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, George Simion.

http://www.mesagerul.ro/2016/07/14/sute-de-fra-i-de-peste-prut-vin-la-bistrita

 

  1. Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români, am fost cu toţi odinioară!

Probabil ați văzut marşurile și ați participat la evenimentele dedicate Unirii, desfășurate de către organizațiile unioniste atât în România, cât şi în Basarabia. Vara aceasta, tinerii din Mișcarea Unionistă desfășoară o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la beneficiile ReUnirii, mergând din casă în casă și discutând cu oamenii. „Cunoaște-ți ȚARA”, „Hora Quest”, „Caravana Unirii”, „Vara înfrățim Țara” sunt doar câteva dintre proiectele de suflet ale acestei veri, care vin să reunească românii adevărați de pretutindeni.

http://timpul.md/articol/acelasi-sange-aceeasi-tara-romani-am-fost-cu-toti-odinioara-95204.html

 

  1. Oportunitate pentru tinerii din Rep. Moldova: Studenție de probă în România

Liceenii sau absolvenții din Republica Moldova pot fi studenți de probă la universitățile din România. Tinerii Moldovei, în parteneriat cu asociațiile studențești din România, îi îndeamnă pe liceeni să meargă în marile centre universitare pentru a alege o facultate având toate informațiile necesare despre instituție și viața de student.

http://infoprut.ro/44694-oportunitate-pentru-tinerii-din-rep-moldova-studentie-de-proba-in-romania.html

 

  1. Tot ce trebuie să ştiţi despre Referendumul Unionist ce se va organiza în anul 2018. Partea a II-a: cum s-a ajuns aici

Că pe cele două maluri ale Prutului locuiesc români, nu trebuie să fii prea deştept pentru a conştientiza acest lucru. Că între românii de la Chişinău există diferenţe faţă de cei din Iaşi, este la fel de adevărat după cum diferenţe există între cei din Iaşi şi cei din Timişoara, între cei din Timişoara şi cei din Bucureşti, după cum există între cei din Bucureşti şi cei din Cluj, după cum există între cei din Cluj şi cei din Craiova, după cum există între cei din Craiova şi cei din Braşov, după cum există între cei din Braşov şi cei din Constanţa sau între cei din Constanţa şi cei din Suceava…

Acest lucru nu a împiedicat însă pe toţi să trăiască într-un singur stat, cel mai puternic stat din Sud-Estul Europei, un factor de stabilitate şi garanţia NATO de protejare a flacului estic al Uniunii Europene.

http://vox.publika.md/politica/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-referendumul-unionist-ce-se-va-organiza-anul-2018-partea-ii-cum-ajuns-aici-525906.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ