Principesa Margareta a României, Doctor Honoris Causa al ASEM

0
128
  1. Maia Sandu a contestat la Curtea Constituțională rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate din Republica Moldova a depus o sesizare la Curtea Constituțională a republicii, în care acuză faptul că „alegerile (prezidențiale) nu au fost libere și corecte”, informează Deschide.md.

http://www.romaniatv.net/maia-sandu-a-contestat-la-curtea-constitutionala-rezultatul-alegerilor-prezidentiale_330600.html

 

  1. Igor Dodon insistă să fie învestit în funcție în regim de urgență

După validarea alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională, Igor Dodon insistă să fie învestit în funcția de șef al statului în regim de urgență.

Imediat după ce Curtea Constituțională a pronunțat decizia de validare a scrutinului, Igor Dodon a reluat, într-un briefing de presă, acuzațiile la adresa foștilor săi contracandidați, pe care îi consideră responsabili pentru tergiversarea intenționată a procesului, astfel încât să permită guvernării să promoveze „reforme anti-populare”.

În acest context, el s-a referit la numirea unui nou procuror general, reforma sistemului de pensii și deschiderea unui Birou de Legătură NATO la Chișinău.

http://www.timpul.md/articol/igor-dodon–insista-sa-fie-investit-in-funcie-in-regim-de-urgena–101636.html

 

  1. Moldova. Ministrul Apărării, singurul unionist din guvern, rămâne fără sprijin politic

Partidul Liberal (PL) din Republica Moldova i-a retras sprijinul politic ministrului său al apărării, Anatol Şalaru, singurul ministru unionist în cabinetul condus de premierul Pavel Filip, pe care îl acuză că ar fi încercat destrămarea formaţiunii, în schimb ministrul consideră că liderul formaţiunii Mihai Ghimpu ar fi la originea acestui demers de teama de a-şi vedea periclitată poziţia de lider liberal, relatează marţi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/r-moldova-ministrul-apararii-singurul-unionist-din-guvern-ramane-fara-sprijin-politic_1168840.html

 

  1. Anatol Șalaru i se va alătura lui Traian Băsescu?

Ministrul Apărării, liberalul Anatol Șalaru, repudiat de PL, este liber să i se alăture lui Traian Băsescu şi noului proiect politic al acestuia, scrie comentatorul politic Petru Bogatu pe Facebook.

https://argumentul.info/2016/12/13/anatol-salaru-i-se-va-alatura-lui-traian-basescu/

 

  1. Principesa Margareta a României, Doctor Honoris Causa al ASEM

Alteței Sale Regale, Principesei Moștenitoare Margareta a României i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova, în cadrul unei ceremonii la care a participat viceministrul Educației, Vasile Marina, și rectorul instituției, Grigore Belostecnic.

În cadrul evenimentului, academicianul Grigore Belostecinic a menționat că acest titlu i-a fost conferit Principesei Margareta în semn de prețuire a meritelor unor personalități marcante din domeniul științei și care joacă un rol important în istorie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației de la Chișinău.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=38593

 

 

 

  1. Cum va evolua relația Chișinău-București după victoria PSD la alegerile din România?

Victoria PSD la alegerile parlamentare din România a fost salutată de cel mai controversat politician din Republica Moldova, oligarhul Vlad Plahotniuc, și de pro-rusul Igor Dodon.

Unirea văzută de PSD România

Reprezentantul PSD, Gabi Petrea, a explicat, într-o intervenție la 10-TV din Republica Moldova, cum se va dezvolta relația României cu Republica Moldova după învestirea unui guvern PSD la București. Potrivit lui, „interesul României pentru Republica Moldova va rămâne foarte mare”: „Sper ca relația pe care o vom avea cu Chișinăul să fie la fel de bună ca pe vremea când Victor Ponta era prim-ministru al României. Relația va fi stabilită de comun acord de premierii celor două state și eu sper că va fi una în beneficiul cetățenilor celor două țări”.

http://independent.md/cum-va-evolua-relatia-chisinau-bucuresti-dupa-victoria-psd-la-alegerile-din-romania/#.WFBt8n1p_SM

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ