Prioritate pentru solicitarile de vize pentru grupurile de copii basarabeni

0
50

VIze

Vizele solicitate Romaniei prin agentiile de turism din Basarabia se vor acorda pentru minimum 2 nopti si 3 zile in Delta Dunarii si pentru pachete de minimum 5 nopti de cazare si 6 zile in alte zone turistice traditionale.Acest lucru a fost convenit recent in cadrul unei intruniri a Ambasadei Romaniei la Chisinau si principalilor operatori de turism din Basarabia, care au discutat solutiile de impulsionare a turismului in Romania.
Potrivit unui comunicat de presa al Ambasadei, in cadrul dialogului a fost salutata reducerea din data de 29 mai a numarului persoanelor programate on-line la 200 pe zi, pentru a face posibila receptionarea unui numar mai mare de cereri de vize turistice. Potrivit solicitarilor agentiilor de turism, vor fi procesate in mod prioritar solicitarile de vize turistice pentru grupurile de copii. Totodata, avandu-se in vedere capacitatea limitata a Sectiei consulare, reprezentantii operatorilor de turism din Basarabia au fost de acord sa solicite Sectiei Consulare in special vize colective, inclusiv cele de tranzit.
Agentiile de turism basarabene erau ingrijorate de faptul ca de la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la UE si cu impunerea vizelor de calatorie in aceasta tara, numarul turistilor moldoveni in Romania se va reduce simtitor. Cu toate acestea, datele statistice oficiale atesta ca in primul trimestru al anului curent numarul turistilor moldoveni care au vizitat Romania s-a ridicat la cca 5,8 mii de persoane, cu o crestere de 89,9% fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: http://www.rgnpress.ro/content/view/23095//#Scene_1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ